Bahri Çolpan


Neden rahatsız oldunuz?

Dünya genelindeki tüm tahmincilerin “Türkiye yenilecek” diye yaptığı tahmin tutmadı ve Avusturya maçını milli takımımız canını ortaya koyarak kazandı.


Merhaba kıymetli okurlar,

Dünya genelindeki tüm tahmincilerin “Türkiye yenilecek” diye yaptığı tahmin tutmadı ve  Avusturya maçını milli takımımız canını ortaya koyarak kazandı.

Bu başarı küçümsenecek bir başarı değildir. Uluslar arası bir başarıdır. Futbolda Türkiye’yi hep küçük görenlere tokat gibi cevaptır. Dün Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde olan Türkler sevinçten adeta çığlına döndü. Hatta Müslüman birçok ülke Türkiye’nin futboldaki başarısını kutladı. Hepimiz milli takımımızın başarısını ve çeyrek finale çıkmasını kutlarken, milli futbolcu Merih Demiral’in galibiyet sevincini bozkurt işareti yaparak kutlaması, neredeyse takımımızın galibiyetine gölge düşürecek kadar eleştirildi.

Yani bir işaretten neden rahatsız oldunuz, anlamak mümkün değil. Bir başka futbolcuda zafer işareti yapabilirdi. Yani futbolda bu kadar büyük uluslar arası bir başarıyı, bir işaret yapıldı diye gölgelemek hiçte doğru olmaz. Kaldı ki, bu işareti Türkiye’nin her yerinde gençler yapıyor. Bundan da rahatsız olmak doğru değildir. Bırakın da milli takımımızın başarısının sevincini doya doya yaşayalım.

Önümüzde bir Hollanda maçı var. Bu yapılan olumsuz eleştiriler milli takımımıza yansıya bilir. Dünyanın yenemez diye kabul ettiği Avusturya’yı nasıl elediysek, Hollanda’yı da öyle eleyeceğimize inanıyorum. Milli takımımız maçlara çok iyi konsantre oldu. Şu anda turnuvanın en favori takımı Türk milli takımıdır. Eğer bu istikrar böyle devam ederse, milli takımımız turnuvadan şampiyon olarak bile çıkabilir. Futbolda başarı inanç meselesidir. Milli takımımızda çok uyumlu ve inançlı durumdadır. Bu takımı hiç kimsenin tutabileceğine ihtimal vermiyorum. Türkiye’yi sevmeyen o sahte tahmincilere milli takımımız en güzel cevabı veriyor ve daha da vereceğine inanıyorum. Böyle önemli başarıyı siyasete alet etmemek gerekir. Sonuna kadar yanınızdayız gençler. Sizde böyle maç kazanarak bizi mutlu etmeye devam edin.

    

  • Cumartesi 31.8 ° / 19.6 ° Güneşli
  • Pazar 34.1 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 34.5 ° / 19.5 ° Güneşli