Bahri Çolpan


Neden Yavaş Hareket Ediliyor?

Osmaniye adeta şantiye gibi. Dört koldan çalışmalar devam ediyor. Gördüğüm kadarıyla işlerde pek hızlı yürüyor.


Merhaba kıymetli okurlar,

Osmaniye adeta şantiye gibi. Dört koldan çalışmalar devam ediyor. Gördüğüm kadarıyla işlerde pek hızlı yürüyor. Sanki bu hantal firmalar özellikle Osmaniye’yi arayıp bulmuş gibi çok ağır hareket ediyorlar.

Merkezi idarenin yatarımı olan hızlı tren yolunu yapan firma, gördüğüm kadarıyla oldukça hızlı hareket etmesine rağmen, yine de yetersiz geliyor ve Osmaniye’de daha 2 yıl çalışmalarının süreceğini tahmin ediyorum. Bu firmanın bir şekilde eleman ve ekipman çoğaltarak işlerini çok daha hızlı yapmasını bekliyoruz.

Yine Osmaniye’nin alt yapısını yapan firmanın D-400 karayolu üzerine astığı büyük bir levha ile inşaatın bitiş tarihini 28-04-2024 olarak açıklamıştı. Firmanın yazdığı inşaatın bitiş tarihinin üzerinden 3 ay geçti, ancak bırakın inşaatın tamamlanmasını yarısının bile bittiğine inanmıyorum. Osmaniye çok büyük bir deprem atlattı. Bu gibi durumlarda inşaat işi yapan firmaların 1 yıllık bir opsiyonu olduğunu biliyoruz. Sanıyorum bu firmada onu kullanıyor olabilir. Firmanın yasal haklarına diyeceğimiz bir şey yok. Ancak bu inşaatın sözleşmeye göre, 28-04-2025 tarihinde işi tamamlaması gerekiyor. Bakalım ne yapacak. Bende Osmaniye’ye seven bir gazeteci olarak bu işin takipçisiyim. Ayrıca bu firmaya bazı eleştirilerde bulunmuştum. Kazdıkları çukurlara yerleştirdikleri boruların üzerine yerden çıkan hafriyatları koydukları için uyarı yapmıştım ve sözleşmede bunun olmadığını izah etmiştim. Firma şimdi boruların üzerine istenilen malzemeyi koymaya başladı. Doğrusunu yaptı. Bundan dolayı da firma yetkililerine teşekkür ediyorum.

6 Şubat depreminin yaralarını sarmaya çalışan Osmaniyelilere, firmalarında anlayış göstererek işlerini çabuk yapıp teslim etmelerini ve bu kentin artık inşaat işinden kurtulmasını arzu ediyorum. Osmaniye’nin neresine gitsen inşaat var. Şehir sanki yeniden kuruluyor gibi. Bu da Osmaniyelileri üzüyor. Bizde artık görsel olarak güzel görünen bir kentte yaşamak istiyoruz. Bu da bizim en doğal hakkımız. Çünkü 6 Şubat’tan bu yana her gün korkulu günler yaşıyoruz. Yaşadığımız kötü günlerin son bulması için inşaat işlerinin bir an önce bitmesi bizim açımızdan çok önemli. Bu konuda firmalardan anlayış bekliyoruz. 

 

  • Cuma 34.4 ° / 18.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 34.4 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 31.7 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı