Bahri Çolpan

Tarih: 11.10.2024 14:33

Neden Yeni Bir Cemiyet?

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba kıymetli okurlarımız,

Yıllar önce kurduğumuz, ancak dostlarımızın baskısı ile kapatarak faaliyetlerine son verdiğimiz Osmaniye 7 Ocak Gazeteciler Cemiyeti’ni yeniden kurduk.

 

Peki buna neden ihtiyaç duyduk ve sorumluluk altına girdik?

 

Osmaniye’de gazetecilik son yılların en kötü dönemini yaşıyor. Sosyal medyacılarla gazetecilerin karıştırıldığı ve herkesinde sadece seyrettiği bir dönemde yeni bir ruhla yeni bir cemiyet kurulması artık ihtiyaç haline geldi.

Valilik veya başka bir kurum basın toplantısı düzenliyor. Adı üzerinde basın toplantısı. Gel gör ki, sosyal medyacılar bir şekilde haberdar oluyor ve senden önce gidip başköşeye oturuyor, mantıksız sorular sorarak hem zamanı boşa geçiriyor, hem de bizim soracağımız sorulara süre kalmıyor. Normal de o tür insanların bırakın basın mensuplarının masasına oturmayı yanından bile geçememesi lazım. Bu duruma müdahale etmesi gerekenler maalesef etmiyor ve seyrediyorlar. Zaman zaman ben müdahale ediyorum. Ben de bıktım artık. Sosyal medyacıların yüzünden ben hiçbir toplantıya katılmıyorum. 

İşte bu saydığımız olumsuzluklardan sonra biz yeni bir cemiyet kurmaya karar verdik.

   

Biz neler yapacağız?

 

Öncelikle elimizden geldiği kadarıyla sosyal medyacılarla, gazetecilerin ayrı ayrı değerlendirilmesi için girişimlerde bulunacağız. 

Bizim cemiyetimizde başkanlık makamı en fazla 2 dönem olacak. Oturduğumuz makamı babamızın bize verdiği koltuk olarak görmeyeceğiz. Gazeteci ve sosyal medya bozuntuları ile etkin mücadele edeceğiz. Bir kurumun iyi niyetle düzenlediği ve insanlara bilgi vermek için yaptığı toplantıyı kimsenin kirletmesine izin vermeyeceğiz. 

Genel olarak “neden bölünüyorsunuz?” Sorusu ile karşılaşıyorum. Orta yerde bir sıkıntı varsa bu da çözülmüyorsa en güzeli mücadeleni ayrı olarak verip, gidebildiğin yere kadar gitmektir. Ben gördüğüm bazı olumsuz işlere dayanamıyorum. Ancak gerçekten gazeteci olarak gördüğüm ve sevdiğim insanlar bu olumsuz durum karşısında susuyorsa, o zaman gidişattan şikayetçi olmaya hakları yoktur.Gazeteci olarak muhatap aldığım bir kişi bana bu konuda şikayet ederse çok ağır konuşacağım haberleri olsun.

Diğer il’lerde de gazeteciler cemiyetleri var. Onların toplantılarına aktif olmayan hiçbir gazeteci ve ayrıca sosyal medyacılar katılamaz. Anında müdahale eder ve masadan kaldırırlar. Ben bunu başka İl’lerde katıldığım bazı toplantılarda bizzat gördüm.

Bu çok önemli meslek dalı olan gazeteciliği Osmaniye’de aynı konuma getirebilseydik, işte o zaman bizim cemiyet kurmaya ihtiyacımız kalmazdı. Osmaniye’de gazeteciliğin ayaklar altında süründüğü, hiçbir kurum yetkilisinin gazetecileri adam yerine koymadığı bir ortamda kimse kusura bakmasın biz seyirci kalamayız. Bu mesleğe 40 yılını vermiş bir insan olarak mesleğimizin kirletilmesine ben şahsen seyirci kalamam. Elimden geldiği oranda düzeltmek için çalışmalarımı sürdüreceğim. Gazeteci olmayan insanların toplantıları kirletmemesi için her şeyi yapacağım. 

Osmaniye 7 Ocak Gazeteciler Cemiyeti’nin Osmaniye’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.   


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —