Bahri Çolpan


Neyi Bekliyoruz?

Önceki gün Osmaniye fıstığının gerçek değerinden satılabilmesi ve Türkiye pazarında yer bulması için mutlak surette tesisleşmeye gidilmesini yazmıştım.


Merhaba çok kıymetli okuyucularımız,

Önceki gün Osmaniye fıstığının gerçek değerinden satılabilmesi ve Türkiye pazarında yer bulması için mutlak surette tesisleşmeye gidilmesini yazmıştım. Benim fikrime katıldığını ve söyleyen yüzlerce elektronik posta ve telefon aldım. Eğer Osmaniye olarak biz büyük bir Osmaniye fıstığı işleme tesis kurmasak bu önemli değeri başka bir yere kaptırabiliriz ve yarın çok çok üzülebiliriz.

Neyi Bekliyoruz?

Osmaniye fıstığı işletme tesisini kurmak için neyi bekliyoruz anlamış değilim. Bu kadar önemli bir marka değerini artık büyütmenin zamanı gelişmiş ve geçiyor bile. Diğer yandan Osmaniye’nin bir değerli markası da zeytindir. Osmaniye’de tahminen 10’a yakın zeytinyağı fabrikası bulunmaktadır. Bunlar ancak, zeytinden yağ çıkarabiliyor. Oysaki, zeytinyağından bir çok ürün elde edilebiliyor. Osmaniye’de yaklaşık olarak 50-60 milyon zeytin fidanı bulunmaktadır. Bu rakam kesinlikle eğedeki zeytin fidanı sayısından fazladır. Zeytinde zeytinyağı dışında işlenmediği için gerçek değerini bulamamaktadır. 

Ben buradan Osmaniye’nin çalışkan Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’a bir kez daha seslenmek istiyorum. Bugüne kadar Osmaniye için çok şeyler yaptınız. İsminiz asla bizde unutulmayacaktır. Ancak bizim marka değerlerimizin daha da değerlenmesi için özellikle Osmaniye fıstığı ve zeytin işleme tesisi özel idare vasıtasıyla yapmanızı arzu ediyoruz. Özel idaremiz böyle bir çifte tesis kurması halinde hem işsiz insanlarımıza iş sahası çıkacaktır, hem de sadece tarım ürünü olmaktan ileriye gidemeyen Osmaniye fıstığı ve zeytiniz sanayi ürünü haline gelecek ve Osmaniye’nin ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Bu tarihi görevi yapmaktan lütfen kaçınmayın. Bahsettiğim büyük tesisler Osmaniye’ye kazandırılması halinde bu yazıma çok hak vereceksiniz ve keşke böyle bir yatırımı ilk göreve başladığımda yapsaydım diyeceksiniz. Osmaniye fıstığı ve zeytinden üretilen ürünler kesinlikle alacısı hazır olan mamüllerdir. Bugüne kadar kimse cesaret edip bu işi yapmamış. Böyle bir önemli yatırımı kim yaparsa yapsın kesinlikle para basar. Haydi valim size güveniyoruz. 

  • Salı 31.2 ° / 20.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 31.8 ° / 17.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.3 ° / 16 ° Güneşli