Bahri Çolpan


Oğuz Kılınç’ı tanıyor musunuz?

6 Şubat kıyameti depremi, 2 dakika da birçok işadamını maalesef işsiz bir insan durumuna getirdi.


Merhaba kıymetli okurlar,
6 Şubat kıyameti depremi, 2 dakika da birçok işadamını maalesef işsiz bir insan durumuna getirdi.
Oğuz Kılınç, İstasyon Caddesi’nde uzun yıllardan bu yana, Osmaniye’mize hizmet veren Orkun pastanesinin sahibiydi. Oğuz ağabeyimi Osmaniye’de tanımayan yoktur. Herkes tarafından da çok sevilen bir şahsiyettir. 
Oğuz ağabeyim Osmaniye’lileri baklava, yaş pasta, çok değişi süt tatlıları ve 13 çeşit dondurma ile ilk tanıştıran işletmecidir. Hatta Osmaniye’ye ilk pastane açan kişilerdendir. 
Çok yufka yürekli, hayırsever, önüne gelene, tatlısını yapar verir, para pula da pek önem vermez. Yani Oğuz ağabeyim Osmaniye’nin çok seçkin bir işletmecisidir. Pastanesine Osmaniye protokolünden de çok gelen-giden olurdu. Dedim ya herkes tarafından sevilen bir adamdır. 
Çünkü yaptığı ürünler hep 1. Sınıf malzeme ile yapar. 
Depremden önce, malzeme bakımından oldukça zengin olan imalathanesine ayda bir hırsızlar girer ve en değerli malzemelerini çalardı. Oğuz ağabeyim hırsızlardan bıkmıştı.  Tam hırsızlık olayına üzülürken, 6 Şubat’ta asrın kıyameti deprem geldi ve Oğuz ağabeyimin pastanesinin olduğu bina yıkıldı, işyerindeki her şey enkaz altında kaldı ve her şeyi gitti.
Oğuz ağabeyimin oturduğu işyeri kiralıktı. Sigorta falan hiçbir şeyde yoktu. Yani hırsızlardan sonra gelen deprem Oğuz ağabeyimin her şeyini aldı gitti.
İşyeri kendisinin mülkü olmadığı için Oğuz ağabeyim devletin verdiği hiç bir imkânlardan yararlanamadı ve 3 trilyona yakın malzemesi gitti.
Devletin asıl böyle mağdur esnaflara yardım etmesi gerekmez mi? 
Her yere el atarak insanların elinden tutan devletin böyle şeker gibi bir insanı mutlaka ayağa kaldırması gerekir diye düşünüyorum. 
Oğuz ağabeyim çok onurlu bir adamdır. Kimseye bir derdini anlatmaz ve içine atar. Belki bu yazıyı hazırladığım için bana kızabilir. Ancak affına sığınıyorum. Osmaniye’lilerin çok yakından tanıdığı böyle elit bir insan, şimdi işi olmayan bir insan durumuna geldi. Ben bir Osmaniyeli olarak asrın kıyameti depremde her şeyini kaybeden Oğuz ağabeyime başta Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz’ın sahip çıkmasını istiyorum. İnanıyorum ki, benim gibi yüzlerce insanda aynı fikir dedir. Oğuz ağabeyim yeniden ayağa kalkmalı. O güzel tatlılarını yeniden yapmalı. Çünkü onun tatlılarını çok özledik.

  • Pazar 36 ° / 20.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.8 ° / 19.7 ° Güneşli
  • Salı 33.8 ° / 21 ° Güneşli