Bahri Çolpan


Önce Tanınmış Bir Osmaniye

Osmaniye’nin tanınması için ekibimizle birlikte ne kadar mücadele ettiğimizi az-çok biliyorsunuzdur.


Merhaba kıymetli okurlar,

Osmaniye’nin tanınması için ekibimizle birlikte ne kadar mücadele ettiğimizi az-çok biliyorsunuzdur. Tanınmış Osmaniye derken, bu sadece bizlerin yapacağı bir işte değildir. Tüm Osmaniye’lilerin elele vererek, birlik ve beraberlik olarak yapması gereken bir iştir.

Kadirli Osmaniye’nin İlçesidir. Türkiye’de tanınırlık oranı bizden az değildir. Şahsen ben Kadirli’leri kıskandığımı söylersem yanlış anlamayın. Osmaniye’nin bir vakfı var. Bir de Kadirli’nin vakfı var. Osmaniye Vakfı Ankara’da kalmış dışa şube olarak açılmamış. Kadirli’lilerin kurduğu Kavak hemen hemen Türkiye’nin birçok yerinde teşkilatlanmış. Hatta birçok yerde vakfın şubesinin binasını bile kendileri almış. Türkiye’nin neresinde olursa olsun, Osmaniye’liler olarak, Kadirli’li bir bürokratı ziyaret ettiğimizde Kavak Vakfı’na sormadan sosyal medya hesabında paylaşmıyor. Hatta Osmaniye’lileri adam yerine bile koyup ziyaret etmelerini bile kabul etmiyor. Daha da ileri gidiyor, Osmaniye’yi tanımadığını ve Adana’lı olduğunu söylüyor. Kavak Vakfı’nın dışında birde Kadirli’liler  Çukurovalılar Derneği kuruyor. Çukurovalılar Derneklerini kuranların asla bizimle işi olamaz.Madem niyetiniz halisse neden Osmaniye’liler Derneği’ni kurmuyorsunuz.?  

Kadirli’de benim hiç düşünmeden canımı vereceğim 5 tane gardaşım var. Bu insanların Osmaniye’ye bakış açısı sıcaktır. Ancak genel olarak Kadirli’liler de öyle bir Osmaniye düşmanlığı var ki, ne yazsam boş. Osmaniye vilayet olalı 28 yıl geçmiş yeter artık. Osmaniye’ye olan nefretinize bir son verin. Biz sizi seviyoruz. Artık sizde bizi sevin ne olur?

Kadirli’lilerin bizi sevmemesinin ana kaynağı Osmaniye’nin tanınmamasından geçiyor. Benim bütün çaba ve gayretim bundan dolayıdır. Osmaniye’yi tanıtırsak o zaman herkesin bize bakış açısı değişir. 2017 yıldan bu yana aktif olarak arkadaşlarımla bu kent tanınsın diye mücadele ediyorum. Yetkililer kısmen elimizden tutsalar da biz aldırmıyoruz ve şu il artık tanınsın istiyoruz.

Osmaniye siyaseten Türkiye’nin en güçlü il’lerinden biridir. Tanımış insanları da az değil. Osmaniye birçok filmlere de sahne olmuş bir kenttir. Buna rağmen bilinmemesi büyük bir eksikliktir. Osmaniye’nin tanınmamasına en büyük sebep Adana’dır. 28 yıldır müstakil vilayetiz. Ancak, Adana’nın ilçesi olmaktan kurtulamadık. Buna en büyük sebepte yine biziz. Osmaniye’li olup da ben Osmaniye’liyim diyemeyen insanlar bize en büyük zararı veriyor.

Buradan açıkça ilan ediyorum. Ben Adana’lı değilim. Osmaniye’liyim ve ben bir vilayetim. Osmaniye’li olanlara da buradan seslenmek istiyorum. Allah aşkına memleketinizin adını söyleyin. Osmaniye’li olmanın onur ve gururunu herkese gösterin. Ayrıca hiçte merak etmeyin. Osmaniye’yi tanıtacağız. Herkes adını öğrenecek.   

  • Perşembe 38 ° / 20 ° Güneşli
  • Cuma 32.7 ° / 19.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 31.7 ° / 18.8 ° Güneşli