Bahri Çolpan


Önerimiz ilgi gördü

Önceki gün Osmaniye Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz beye hitaben yazdığım, Osmaniye fıstığını daha çok yönlü mamul hale getirecek bir test kazandırılması fikri, hem valimiz, hem de kamuoyunda geniş yankı buldu.


Merhaba çok kıymetli okuyucularımız, 

Önceki gün Osmaniye Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz beye hitaben yazdığım, Osmaniye fıstığını daha çok yönlü mamul hale getirecek bir test kazandırılması fikri, hem valimiz, hem de kamuoyunda geniş yankı buldu. 

Osmaniye’nin en büyük marka değeri olan Osmaniye fıstığını yeterince işleyecek tesis olmadığı için sürekli fiyatının altında satılması dolayısıyla, hem üreticilerin, hem de satıcıların büyük zarar gördüğü ortadadır. Osmaniye’nin bu üründen yeterince yararlanması için mutlak surette entegre bir işleme tesisisin olması şart olarak görülüyor. Yıllardır böyle bir girişimde bulunulmaması da büyük bir eksiklik olarak dile getiriliyor.

Osmaniye fıstığını çok farklı gıda ürünü haline getirecek bir tesisin, hem kentin ekonomisine katkı sağlayacağı, hem de ürünün marka değerini çok yukarılara taşıyacağı da ifade ediliyor. 

Osmaniye fıstığının Türkiye pazarında gerçek değerini satılabilmesi için mutlak olarak kurumsal bir yapıya kavuşturulması gerektiği her vatandaş tarafından savunuluyor. Yıllardır fıstığın başkentti olmamıza rağmen, bu önemli üründen hak ettiğimiz şekilde faydalanamıyoruz. Ortada bir kurumsal firma olmadığı için, Osmaniye fıstığı Türkiye pazarında kabak çekirdeği fiyatının üçte bir fiyatına satılıyor. Oysaki Osmaniye fıstığı hem birçok hastalığa iyi geldiği bilimsel olarak bilinmektedir, hem de kalite olarak dünyada üretilen fıstıklardan çok daha kalitelidir. 

Avrupa Birliği tarafından da yön işareti verilen bu önemli ürün, artık en güzel şekilde ambalajlanıp değerinde satılmalıdır. Örneğin komşumuz Gaziantep fıstığı işleyecek birçok tesis bulunurken, Osmaniye’de ise, yok denecek kadar azdır.

Osmaniye Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz beyinde sıcak baktığı bu fikir hayata geçirilmesi halinde, Türkiye genelinde birçok markalı ürün satan kuruluşların bayilik almak için sıraya gireceği de kesindir. Türkiye genelinde birçok firma Osmaniye’de bu işi yapan ciddi kurumsal firma olmadığından kendileri buraya kadar gelip ürün almaya çalışmaktadırlar. İnternet ortamında da Osmaniye fıstığı almak için talep oldukça yoğundur. Ciddi bir internet sitesi oluşturulduğu takdirde buradan da ürünler çok miktarda satılabilir. Şimdi gözler Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz beye çevrilmiş durumdadır. Osmaniyeliler bu tarihi görevi de valimizin yapacağına inanıyor. 

  • Cuma 31.6 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.6 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Pazar 29.4 ° / 16.5 ° Güneşli