Bahri Çolpan


Osmaniye 28 Yıldır Neden Tanınmıyor?

Osmaniye vilayet olalı 28 yıl oldu. Yani tam 10 bin 220 gün olmuş Osmaniye il olalı. Rakamı yazmak kolay. Ancak bu kadar uzun yıllara rağmen kentimiz tanınmıyorsa bundan herkes ders çıkarmalı.


Merhaba çok kıymetli okuyucularımız,
Osmaniye vilayet olalı 28 yıl oldu. Yani tam 10 bin 220 gün olmuş Osmaniye il olalı. Rakamı yazmak kolay. Ancak bu kadar uzun yıllara rağmen kentimiz tanınmıyorsa bundan herkes ders çıkarmalı. Osmaniye'nin en büyük sorunu bana değmeyen yılan bin yaşasın misalidir. Hep böyle düşündüğümüz için Osmaniye tanınma anlamında bir yere varamamıştır.
2017 yılında Bahri Çolpan ve arkadaşları bu durumu içine sindiremediği için Osmaniye'yi Tanıtma Derneği'ni kurarak, memleketi tanıtmak için canlarını ortaya koymuşlardır. İlk olarak Osmaniye Fıstığını dünya markası haline getirmişlerdir. Ardından tüm vilayetlerde Osmaniye'yi tanıtma seferberliği başlatmışlardır.
İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Mersin gibi büyük kentlerde Osmaniye tanıtım günleri düzenlemişlerdir.
Hiç kimse dört dörtlük değildir. Bizimde eksiklerimiz mutlaka vardır. Ancak meyveli ağaç nedense hep taşlanır. Keşke bizim bu kadar fedakarlık yaparak Osmaniye'mize yaptığımız hizmetleri başka birileri çıkıp yapmış olsaydı da, hem bize gerek kalmasaydı, hem de Osmaniye tanınmış bir vilayet olsaydı.
Osmaniye için bugüne kadar kimse çıkıp bir şey yapmamış. Herkes "bana ne" demiş ve izlemekle yetinmiş.
Biz öyle diyemedik ve elimizden geldiği oranda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu kadar özverili bir ekip çıkmış bir şeyler yapmaya çalışıyor. Sizlerde bizi yalnız bırakmayın. Osmaniye'yi tanıtalım. Herkes bizim müstakil vilayet olduğumuzu öğrensin. Bizler kefimizden işimizi gücümüzü bırakıp Osmaniye'yi tanıtmanın peşine düşmüyoruz. İstiyoruz ki, bu kenti herkes tanısın. Yerli ve yabancı turistler Osmaniye'ye gelsin ve bacasız sanayi turzimden Osmaniye payın alsın. Bu gelirler ile Osmaniye'nin ekonomisi büyüsün. İşsizlere iş sahası çıksın. 
Osmaniye için gerçekten güzel çalışmalar yapıyoruz. Sizlerden beklentimiz yanımızda olun ve takdir edilmemiz gereken yerde de takdir edin. Biz bu kentin tanınırlık oranını çok yükseklere taşıyacağız. Yeter k yanımızda olun.       

 

Muammer KÖKEN
30.08.2024 03:23:46
Siz gazeteci misiniz bilmiyorum ama güzel bir konuya değinmiş siniz teşekkür ederim size öncelikle ancak Osmaniye'de tüm işler siyasetcilerin menfaat üzerine dönmekte hangi yerel gazete bu gün Osmaniye'nin sorunlarını dile getiriyor ve düzelmesi için sorunun üzerine gidiyor hiç kimsenin umrunda değil neden gazeteciler de görevini yapmıyor sebep ne peki söylenti bu tabi ancak ne derece doğru bilinmez tabi aleyhte haber yapan tüm gazetecilerin belediyeden maaşa bağladığı bu sebeple belediye ile ilgili hiç olumsuz haberin başında yer almadığı yani menfaat olan yerde her şey güllük gülistanlık anlayacağınız.tanitim konusuna gelince sizin cabanizi taktir ediyorum. Ancak osmaniyeyi yaşanan depremde bile dışlayan bir siyaset varken binin üzerinde kayıp veren Osmaniye'de hiç deprem olmamas gibi gösteren siyasetçilerin hangisi çıkıp bir basın kuruluşunda yada mecliste Osmaniye için bir kelime konuştu yada yerel basın bunu Türkiye geneli sosyal medyaya taşıdı herkes bir yerden menfaat derdine düşmüş kimse osmaniyeyi umursamıyor maalesef. mesala hiç araştırıldığı Osmaniye belediyesinde kaç tane bankamatik memuru var benim duyduğum dört yüzün üstünde bunlara yol açan insanlar kim, belediyeye adam alımı yapilirken kim aldırıyor başkanmi il başkanlarını,alınan adam nereli,belediye çalışanının kaç tanesi Osmaniye'nin yerli halkı bunlari soran araştıran varmı, çalışanlar ne kadar hizmet veriyor denetim varmı,örneğin 15 günden fazla bizim sokak kağanın icinde kaldı göl oldu kimse ne dike getirdi ne ilgilendi on beş gün sonra sosyal medyada haber olduda geldiler sonrası geçici çözüm hala sinek böcek koku sokağın içinde bu ve benzeri sorunlar devam ettikçe herkes menfaat değilde görevini layıkıyla yapsa Osmaniye farklı olurdu 15 senesi boşa gitmezdi malesef size Allah kolaylık versin iyi günler

  • Pazar 28.9 ° / 21.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.5 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı