Bahri Çolpan

Tarih: 30.09.2024 19:12

Osmaniye bunu hak etmiyor

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba kıymetli okurlarımız,Osmaniye bunu hak etmiyor

Osmaniye’de yoğun bir inşaat çalışması yapılmaktadır. Şunu baştan söyleyelim, yapılan hiçbir yatırıma karşı değiliz. Ancak yapılan yatırımın insanları rahatsız etmemesi ve inşaatların geç bitirilmesine karşı olduğumuzu belirtelim.

Bizler işimiz gereği başka illere de gidiyoruz. İnşaatlara asılan levhalarda genel olarak işin ne zaman başladığı ve ne zaman biteceği tarih yazılıyor. Gördüğüm kadarıyla inşaatı uzun süren alt geçit çalışmalarında bile işin bitim süresi 90 gün yazıyor.

Çok merak ediyorum. Osmaniye’nin inşaat işlerini yapan firmalarda böyle bir şey yok mu? Yani bunlar ne zaman bitirirse o zaman mı, teslim almak zorundayız.

Osmaniye’de şuanda alt yapı ve hızlı tren projeleri birlikte yapılmaktadır. Özellikle Osmaniye’nin kuzey tarafına çalışma yapılmasından dolayı kapalı yollardan geçmek oldukça zordur.

Osmaniye’nin alt yapısını yapan firmasının sözleşmeye göre süresi dolmuştur. Ancak, ne hikmetse çalışma bir türlü bitirilememektedir. Süresi dolmasına rağmen çalışmaları memur gibi 08.00-17.00 esasına göre yapıyorlar.

Gelelim hızlı tren için çalışma yapan firmaya. Bu firmada diğer firma gibi 08.00 – 17.00 sistemine göre çalışıyor.  Kadirli yolu Osmaniye’nin can damarıdır ve ana bir caddedir. Bu cadde de 9-10 aydır trafiğe kapalı ve firmanın keyfini beklemedeyiz. Umurlarında değil. Aceleleri hiç yok. Kaç yılda biterse bitsin fikrindeler. Bu işi çabuk bitirmek için fazla mesai yapalım veya iki vardiya şeklinde çalışalım düşüncesi yok. 

Yazık değil mi? İnsanlar aylardır perişan. Gidecekleri yere bin bir zorlukla varıyorlar. Ya o bölgedeki esnaflara ne dersiniz. Hepsi evine ekmek götüremeyecek ve kirasını çıkaramayacak duruma gelmiş. Belki sizin aceleniz yoktur. İnanın bizim acelemiz var. Ne yapacaksanız yapın artık da, şu inşaatları bitir ve millete rahatlatın. Belki biraz keyfiniz bozulacak. Siz aylardır milletin keyfini bozdunuz. Yeterin artık. Osmaniye bunu gerçekten hak etmiyor.

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —