Bahri Çolpan


Osmaniye nasıl değişir?

Mübarek ramazan ayinin bitmesine üç gün kaldı. Ramazan Bayramı geldi çattı. Öncelikle Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, daha nice bayramlara sağlıkla ulaşmanızı diliyorum.


Merhaba kıymetli okurlar,

Mübarek ramazan ayinin bitmesine üç gün kaldı. Ramazan Bayramı geldi çattı. Öncelikle Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, daha nice bayramlara sağlıkla ulaşmanızı diliyorum.

Osmaniye’nin yeni Belediye Başkanı ibrahim Çenet çalışmalara çok hızlı başladı ve hepimiz umut verdi. Bu heyecan devamlı olursa Osmaniye’yi çok güzel günlerin beklediğini sanki görür gibiyim. Bana göre Osmaniye’nin değişmesi ve gelişmesi için Başkan Bey’in özellikle Karaçay bölgesi ve Zorkun yaylasına el atması gerekiyor. 

Dün Karaçay Vadisi’nin su tutulan bölgesine biraz inceledim. Allah var güzel olmuş. Ancak o bölgede ışıklandırma çok yetersiz, ondan dolayı çok fazla göz alıcı görünmüyor. Hele ki, yolun Asfalt olan kısmından o bölgede çalışma yaparken hep büyük araçlarla girilmiş ve yol kenarındaki hem kaldırımları, hem de tel bariyerleri darmadağın etmiş. O kadar güzel bir yatırımın daha güzel görünmesi için acilen çevresinin düzenlenmesi gerekiyor. 

Gelelim  Zorkun yaylası meselesine. 

Osmaniye’ye çok miktarda turist gelmesini istiyorsak, Zorkun yaylamızın her karışını değerlendirmeliyiz. Yani Osmaniye’nin geleceği bu iki bölgededir. Sanıyorum Başkan İbrahim Çenet’in Ergenekon alanı olarak bilinen yerle ilgili bir proje çalışması var. 

 Aslında Zorkun yaylasının taşı toprağı altın. İçerisinde barındırdığı milyonlarca çam ağacı ile tam bir oksijen deposu. Özellikle Zorkun yaylasının trafik probleminin çözülmesi için acilen yayla içerisinde yol genişletme çalışması yapılmalıdır. Ayrıca Zorkun yaylasının giriş bölümüne en acil bir şekilde beş yıldızlı otele ihtiyaç vardır. Futbol takımlarımız yaz aylarında serin yer arıyorlar. Burası onlar için bulunmaz bir nimettir. Zorkun yaylası na yapılacak her türlü yatırım yaylanın cazibesini arttıracak ve turist girişini çoğalacaktır.  Çünkü Zorkun yaylası balta girmemiş ormanlar gibi. Siyaseten Osmaniye’nin bu kadar güçlü olduğu dönemde bu yazdıklarım yapılmazsa yarın çok eyvah deriz. Benden söylemesi. İcraat ise, yetkililere kalmış.  

  • Salı 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.3 ° / 18.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 22.2 ° / 16.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu