Bahri Çolpan

Tarih: 16.10.2024 15:55

Osmaniye Tanınacak

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okurlarımız,

Bugün Osmaniye Valiliği’nde, Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz beyin makamında Osmaniye’nin tanınması için çok önemli bir adım atıldı.

Osmaniye’nin Bahçe İlçesi’nde 6 adet büyüklü küçüklü su fabrikası bulunmaktadır. Her gün Osmaniye’mizden Türkiye geneline 100 binlerce şişe menba suyu sevkiyatı yapılmaktadır. Bahçe’de faaliyet gösteren su fabrikaları belki de farkına varmıyorlardı. Yani art niyetli olduklarını asla düşünmüyorum. Ancak ürettikleri su şişelerine Osmaniye’nin adını görünür bir şekilde yazmıyorlardı ve 6 punto ile görünmesi imkânsız bir şekilde yazıyorlardı. 

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz bugün makamında su fabrikası sahiplerini ağırlayarak, bundan sonra Osmaniye’nin adının öne çıkarılmasını ve büyük bir şekilde yazılmasını rica etti. Su fabrikası sahiplerinin tamamı da Vali Dr. Yılmaz’ın ricasının gayet olumlu olduğunu ve ellerinde bulunan hazır etiketlerin bitmesinin ardından Osmaniye’nin adını büyük bir şekilde yazacaklarına dair söz verdiler. Su fabrikası sahipleri Osmaniye’nin tanınması için kendilerinin de katkısı olması gerektiğini de ifade ettiler.

Hep diyoruz ya Osmaniye sahipsiz. Demek ki, Osmaniye sahipsiz değildir. Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz Osmaniye’ye her alanda sahip çıkmaya devam ediyor.

Yapılan bu girişim ne olacak şimdi size ondan biraz bahsedeyim. Bahçe ilçemizde yıllık milyonlarca şişe su üretiliyor. Bizlerde bu sudan alıp içiyoruz ve etiketini zaman zaman kontrol ediyoruz. Şöyle bir düşünün yılda 50 milyon şişe su üretiliyorsa, bu suları alan herkes Osmaniye’nin adını mutlaka okuyacak. Türkiye’nin nüfusu 85 milyondur. 50 milyon kişi Osmaniye’nin adını öğrense ve vilayet olduğunu görse bundan daha büyük ne reklam olabilir ki? Bugün Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz Osmaniye için çok güzel bir iş yaptı. Kentimiz bundan böyle daha çok tanınacak. Türkiye’deki birçok insan Osmaniye’de menba suyu üretildiğini öğrenecek. Bizler Osmaniye tanınsın diye canla başla mücadele ediyoruz. Bugünkü varılan mutabakat bizimde işimizi kolaylaştıracak. Artık Osmaniye neresi diyenler azalacak ve müstakil vilayet olduğumuz öğrenilecek. Ben bugün çok mutluyum. Başta Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz beye ve su fabrikası sahiplerine teşekkür ediyorum. Başak Gazetesi olarak Bahçe’de su üretimi yapan her fabrikanın bana reklam için ihtiyacı olursa, hiçbir ücret talep etmeksizin yapacağıma dair söz veriyorum. 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —