Bahri Çolpan

Tarih: 29.07.2024 15:07

Osmaniye’de Hayat Normale Dönüyor

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba kıymetli okuyucularım,

 

Öncelikle herkese iyi haftalar diliyorum. Geçtiğimiz hafta iki gün boyunca yağan aşırı yağmur ve esen fırtınada zarar gören,yaşanan felakette olumsuz olarak etkilenen tüm Osmaniyelilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 

 

Hepimizin hatırlayacağı gibi, geçtiğimiz hafta iki gün Osmaniye, aşırı yağmur ve kuvvetli rüzgâr nedeniyle olumsuz şekilde etkilenmişti. Birçok evin çatısı uçmuş, ağaçlar devrilmiş ve hayat olumsuz derecede etkilenmişti.

 

Dün, enerjisa ekipleri yaşanan felakette patlayan trafoları değiştirerek yenilerini koydu. Dünden bu yana Osmaniye’de elektrik kesintisi yaşanmadı. Osmaniye Belediyesi ekipleri de fırtınada devrilen ağaçların enkazlarını kaldırarak etrafı temizlemek için yoğun çaba harcıyor.

 

Osmaniye her yıl bu tür aşırı yağmur ve fırtınalara maruz kalıyor ve bu tür sıkıntılar yaşıyor. Bu olaylar sanki kronik hale geldi. Her yıl mutlaka böyle bir olay yaşıyoruz. Ancak, yaşanan bu doğal afet için kimsenin yapabileceği bir şey yok. Doğal afetler ansızın geliyor ve birçok yere yıkıp geçiyor. Geçtiğimiz hafta yaşananlardan ders çıkararak önlem alınması Osmaniye’nin hayrına olacaktır. Bu büyük felakette can kaybının olmaması ise bizim açımızdan çok sevindiricidir. Yağmur ve fırtına öylesine aşırıydı ki hepimiz daha kötü şeyler olur diye korkuyorduk. Çok şükür korkulan olmadı. Bugün Osmaniye’de hayat normale döndü. Bir kere daha Osmaniye’ye geçmiş olsun diyorum. Allah bir daha böyle bir afeti Osmaniye’ye yaşatmasın.

Osmaniye’nin yaşadığı felaketten hemen sonra mıntıkaya çıkarak olaydan zarar görenleri ziyaret eden ve devletin milletinin yanında olduğunu hissettiren Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —