Bahri Çolpan

Tarih: 21.08.2024 14:09

Osmaniye’nin eksiği çok

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okuyucularımız, 

Maalesef ki, Osmaniye’nin eksikleri oldukça fazladır. Ancak biz birkaç tane önemlisini gündeme getirmek istiyoruz. 

Osmaniye‘ye havalimanı yapılması için, herkesten bir talep var. Osmaniye’nin gelişmesini istemeyen birkaç kişiden de karşıt görüş vardır.

Evet, Osmaniye’de çok az bir kesim havalimanına karşı çıksa da, bana göre Osmaniye havalimanı çok lazım. Hatay havalimanı ve  Şakirpaşa havalimanı kapatıldı. Osmaniye’de havalimanı olsa, 3 milyon nüfusa çok rahatlıkla hizmet eder. Bırakın Osmaniye’ye yakın ilçeleri, Hatay ve Adanalıların çoğu Osmaniye havalimanını tercih eder. Kimse kendi kendine havalimanı çalışmaz diye boş boş konuşmasın, bal gibi de çalışır. Hatta ben kapasitesinin üzerinde bile çalışacağına inanıyorum. Osmaniye’yi Gümüşhane- Bayburt  ve Kütahya hava limanı ile karıştırmayın. Osmaniye konum olarak çok hareketli bir alanda yer almaktadır.

Başlıkta dedik ya Osmaniye’nin eksiği çok diye. Osmaniye bir yandan 6 Şubat asrın felaketi depremin yaralarını sarmaya çalışırken, bir taraftan da kentin eksikleri tamamlamak için çalışma başlatmalıdır. Havalimanının yanında, Osmaniye’nin bir seyahat firması yok. 30.000 kişilik bir stadyumu yok. Bir fuar alanı yok.  Ayrıca Osmaniye yeni bir şehirlerarası otogar lazımdır. 

Peki bunları yapmak zor mu? Asla zor değil. Özellikle Cumhur İttifakında önemli bir isim olan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Sayın Dr. Devlet Bahçeli bey, bu eksikleri bilse bence hemen müdahil olur diye düşünüyorum. Çünkü biz birkaç defa sayın Bahçeli beyle heyet olarak görüşmeye gittiğimizde söylediği şuydu:  “Osmaniye’den bana gelen, projeyle gelmiyor, sözlü olarak taleplerde bulunuyor. Türkiye’de artık proje harici sözlü talepler karşılanmıyor“diyordu.

Osmaniye’den projeler hazırlanıp giderse ben hiçbirinin döneceğine ihtimal vermiyorum. Osmaniye’nin eksiklerini önümüzdeki süreçte çok rahat tamamlayabiliriz. Geçen günler boşa geçti. Bari bundan sonraki süreyi çok iyi değerlendirip Osmaniye’nin eksiklerini bitirmek için mücadele edelim. Ben bir Osmaniye sevdalısı olarak, bir görev verilirse seve seve yapmaya hazırım . İsterim ki, Osmaniye’nin hiçbir sorunu olmasın. Bizim insanımızda rahat etsin.

 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —