Bahri Çolpan


Osmaniye’nin ortasında kaçak inşaa

Kaçak inşaatlar, önceden kimse görmesin, yakalanmayalım diye kıyıda köşede yapılırdı. Artık devir değişti, vallahi dayısı olan şehrin ortasına kaçak inşaat yapıyor.


Merhaba çok kıymetli okullarımız, 

Kaçak inşaatlar, önceden kimse görmesin, yakalanmayalım diye kıyıda köşede yapılırdı. Artık devir değişti, vallahi dayısı olan şehrin ortasına kaçak inşaat yapıyor. 

6 Şubat depreminde büyük hasar gören Metin Tamer konutları, hepimizin bildiği gibi yerinde dönüşüm sistemi ile yeniden yapılıyor. Öncelikle konutları yapan firmaya teşekkür ediyoruz. Allah var hem hızlı, hem de güzel konutlar üreteceğe benziyor. Ancak konutları yapan firmanın inşaat alanının yan tarafında bulunan yolun içine 4-5 tane çalışanlarının kalacağı geçici konut yaparak, yolu kapatmasına da bir anlam veremedik. Üstelik bu konutlarda kaçak olarak yapılıyor. Anladığımız kadarıyla bu konutları yapan firma, Türkiye’nin sayılı inşaat şirketlerinden biridir. Bu kadar profesyonel bir firma, nasıl böyle bir kaçak inşaat yapar, anlamak mümkün değil. Başta kanunlara uyarak iş yapması gereken firma, kanunları çiğneyerek kaçak inşaat yapması herkesin büyük tepkisini çekti. Söz konusu firmanın kaçak inşaat yaptığı yer Osmaniye’nin en kalabalık olan bölgesidir. Her gün o caddeden binlerce insan geçiyor. Herkesin de gözü yapılan bu kaçak binadadır. Şimdi bir başka vatandaş da o inşaatın biraz ilerisine, yolun içine, bir konteyner koysa, burayı emsal gösterse, durum tam bir içinden çıkılmaz hal alır. Bu firma bu kaçak binaları yaparken kimden izin aldı? Hiçbir yetkili bunlara kaçak inşaat yap diye zaten izin veremez. Bu kaçak binaların durumunun yerinde incelenerek gerekli cezai müeyyidenin uygulanması ve binaların sökülmesi Osmaniyeliler‘in isteğidir. Bana göre bu firma konutları yaptığı bölgenin az ilerisinde bir çok boş alan vardır, bu konutları yer kiralayarak oraya yapmaları daha uygun olur diye düşünüyorum. Bu inşaattan çok ciddi bir para kazanacağını düşündüğümüz firmanın böyle küçük şeylere takılmamasını, biraz da memleketi ekonomisine katkıda bulunmalarını öneriyoruz. Yani şehrin ortasına kaçak bina yapılarak iş yapılmaz. Bu firmanın yaptığı baştan sona yanlıştır. YETKİLİLERE ÇAĞRIMDIR

Bir gariban kendi arazine böyle bir konut yapsa hemen gereğini yapar, hem ceza yazar, hem de yapılan binayı yıktırırdınız. Osmaniye’de yönetmelik kişiye göre mi düzenleniyor. Bu firmanın özelliği nedir? Bu firmanın yönetmeliğe uymaması ve sizinde ses çıkarmamanız pek hayra alamet değil. Kanunlar önünde herkes aynı hakka sahiptir. Kimseye özellik tanınamaz. Lütfen gereğini yapın artık. 

  • Salı 34.1 ° / 22.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 21.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 34.2 ° / 20.6 ° Güneşli