Bahri Çolpan

Tarih: 03.08.2024 16:35

Osmaniye’nin trafiğini düzenleyin

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okuyucularımız, 

Osmaniye’nin trafiği yıllardır, çok düzgün olmasa da alışılmış belli bir düzende gidiyor. Osmaniye’nin caddeleri genişliyor, nüfusu artıyor ancak trafik anlayışı hep yerinde sayıyor ve yenilik yapılmaya ihtiyaç bile duyulmuyor.

Allah aşkına bu kentin trafiğine neşter vuracak kimse yok mu? Yıllardır bilinen bir düzenle gidiyor. Yani buna “dur” deyip yeni bir trafik anlayışı oluşturacak kimse yok mu? 

Osmaniye’nin bazı önemli caddelerinde, otomobiller ve motosikletlerin yarış yapmasını önlemek için, bazı yerlere sürat kıran tümsekler olması gerekirken, kimse bu alışılmışlığa yeter artık deyip bir düzenleme gereği dahi hissetmiyor. 

Dr. Devlet Bahçeli 1. etapta mesafe uzun ve yolunda düzgün olduğu için, geceleri otomobiller ve motosikletler adeta yarış yapıyor. Ayrıca yarış yapmanın dışında, bir de otomobil ve motorsikletlerinin egzostlarını açtırmışlar acayip bir gürültü çıkarıyorlar. Bugüne kadar bunlara bir “dur” diyen olmadı. Birileri çıkıp “dur” der mi diye merakla bekliyorum. Ancak öyle bir babayiğit bugüne kadar çıkıp yeterin artık insanları canından bezdirdiniz diyen olmadı. Kimsenin bir şey demediği için de art niyetli insanlar, bildiğini cesaretle yapmaya ve halkı rahatsız etmeye devam ediyor. 

 Ayrıca son günlerde Osmaniye’de D 400 karayolu üzerinde, hatta şehir içinde bile tır kamyonlar görmeye başladım. Koskoca bir vilayetin merkezinde tır kamyonların gezmesi neyin nesi? Başka vilayetlerde böyle bir şey göremezsiniz. Bu Osmaniye‘ye özgü bir koronik hastalıktır.

Birkaç lafım da il trafik Komisyonuna olacak. Allah aşkına il trafik Komisyonu ne için kuruldu? Bu komisyon ne işe yarıyor? Bu komisyonun Osmaniye’nin trafik rezaletinin çözülmesine bir faydası olmuyorsa, O komisyonu iptal edin gitsin. Ben sürekli geziyor ve Osmaniye’de trafiğin aksayan yönlerini görüyorum. Bu komisyondan kimse çıkıp, gezip bu kentin eksiklerini görmüyor mu? Görevini yapmayan ilk trafik komisyonunun kime ne faydası var? Yeter artık bu kentin trafiğini bir düzenleyin. Böyle gelmiş böyle gidecek anlayışına son verin. Bu kentin insanları da trafikte çile çekmesin ve rahat rahat gideceği yere zamanında ulaşsın.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —