Bahri Çolpan


Osmaniyespor ne olacak?

Yeni futbol sezonu hızla yaklaşırken, Osmaniyespor’un durumu belirsizliğini koruyor.


Merhaba kıymetli okurlar,

Yeni futbol sezonu hızla yaklaşırken, Osmaniyespor’un durumu belirsizliğini koruyor. Rahmetli Başkan Uğur Kılıç döneminde 2. Lig’de büyük başarılar elde eden takım, şu anda büyük bir sessizlik içinde beklerken, kimse  son durumun ne olacağını bilmiyor.  Osmaniyespor’un bugünkü Başkanı Bülent Çenet, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ın tayin durumu nedeniyle takımın başkanlığını bırakmayı düşünebilir. Hatta Bülent Çenet, bazı sosyal medya hesaplarına açıklama yaparak, görevi bırakmak istediğini açıkladı.

Osmaniyespor, tarih boyunca, kaliteli futbolcular yetiştirmiş bir takım olarak sahipsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Şu an itibarıyla Osmaniyespor’un sadece adı kalmış durumda ve bu durum Osmaniyelileri derinden üzüyor. Osmaniye’yi Tanıtma Derneği olarak yıllardır biz bu sahipsizliğin acısını yaşadık ve şimdi aynı acıyı Osmaniyespor da yaşıyor.

 

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde birçok holding bulunmaktadır ve Osmaniyespor’u bu holdinglerden birinin devralması, isim değişikliği yaparak takımın adını kendi şirketi ile birleştirmesi mantıklı bir çözüm olabilir. Türkiye genelinde birçok futbol takımı bu model ile yürütülüyor. Futbol takımını devralan holdingler, devletin uyguladığı vergi muafiyeti sayesinde futbola harcanan paraları vergiden düşebiliyor. Bu sayede holdinglerin pek zararı olmuyor.

 

Osmaniyespor, yalnızca valiliğin desteğiyle ayakta kalacak bir takım değildir. En doğrusu, Osmaniye’de iş yapan bir holdingin patronu ile oturulup konuşularak bir çözüm bulunmasıdır. Osmaniyespor’un geleceği için bu tür yapısal bir değişiklik şart görünüyor.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, sağ olsun görevde bulunduğu sürece takımı kucakladı, her türlü sıkıntısını giderdi. Bana göre valimizin de artık dayanacak gücü kalmadı. Hepimizin bildiği gibi futbol kulüpleri para olmazsa yaşayamaz. 

 

 

  • Cumartesi 29.5 ° / 15.7 ° Güneşli
  • Pazar 31.7 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.4 ° / 19 ° Güneşli