Bahri Çolpan


Osmaniye'ye sahip çıkmak

Osmaniye 514 bin nüfus oranıyla Türkiye’nin 42. büyük vilayetidir. Büyükşehir olmaya adaydır. Hemen şunu demeyin,


Merhaba çok değerli okurlar,
Osmaniye 514 bin nüfus oranıyla Türkiye’nin 42. büyük vilayetidir. Büyükşehir olmaya adaydır. Hemen şunu demeyin, Osmaniye önce il olsun. Haklısınız ama büyük şehir olacak. Nüfus olarak, büyük şehir statüsünü yakalamak üzereyiz.
Ancak Osmaniye öyle bir vilayet ki, hiç kimse suya sabuna dokunmuyor. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın cinsinden. Koskoca vilayette, Osmaniye Valisi  Dr. Erdinç Yılmaz ve birkaç tane memleket sevdalısı insanın dışında kimse memleketine sahip çıkmıyor.
Osmaniye’de para sahibi olmuş, ekonomi olarak dev gibi insan olmuş kişiler bile gelişmeleri sadece oturduğu yerden seyrediyor. Bir Adana’ya ve bir Gaziantep’e baktığımız zaman, oradaki insanlar memleketi için canını veriyor. Osmaniye’de ise, o tür insanları mumla arıyoruz. Ancak elimize geçen yok. "Osmaniye’den bir şey olmaz" diyenler önce kendisi bir aynaya baksın. Empati yapsın. Osmaniye için ne yaptığını sorgulasın. Türkiye’nin bu kadar büyük vilayeti, Osmaniye böyle mi olmalıydı?. Lafa geldi mi, hepsi Osmaniye sevdalısı. İcraata geldi mi ortada kimse yok. Bana göre adamdan ziyade memlekete sahip çıkacak adamlar lazım. Böyle adam bulabiliyor muyuz asla bulamıyoruz. Adam bisikleti yokken, müteahhitliğe başlamış, saymayacağı kadar parası var, Osmaniye ilgili bir mesele olduğunda, bırakın yanaşmayı, bir de kaçıyor. Osmaniye’de yaşayıp, burada parayı bulup, memleketine sahip çıkmıyorsa, bu adamın bize ne gereği var?. Maalesef bu tür gereksiz adamlar da Osmaniye’de kol geziyor. Osmaniye bir yerlere gidemiyorsa, hep bu tür adamlar yüzünden gidemiyor. Aynı bahsettiğim adamlar bir de "Osmaniye’den bir şey olmaz" diye biliyorlar. Sen memleketten büyük para kazanmış bir insan olarak Osmaniye için ne yaptın? Önce ona bir bakmak lazım. "Osmaniye sevdalısıyım" diyorsan, Osmaniye’nin meselelerinde en başta yer almıyorsan, bize ne gereğin var?. Benim gözümde sen Osmaniyeli bile değilsin. Osmaniye‘yi seven bu şehrin bir yerlere gelmesi için elini taşın altına koyar. Elini taşın altına koymayan, Osmaniyelinin bize bir gereği yok. İsterse başka bir memlekete gitsin. Bir de Osmaniye yürekten seven adamlar lazım. Lafla Osmaniye sevilmiyor. Osmaniye icraatlarla seviliyor.Osmaniye ne çektiyese sahte seviyorum diyenlerden çekti.Size rağmen bu güzel şehri bizler bir yerlere getireceğiz.

  • Pazar 36 ° / 21.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 36 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 34.1 ° / 21.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı