Bahri Çolpan


Osmaniye’yi Sahipsiz Bırakmayın

Kurban Bayramı geldi çattı. Bu bayram çok zor döneme denk geldi


Merhaba çok kıymetli okurlar,

Kurban Bayramı geldi çattı. Bu bayram çok zor döneme denk geldi. Ekonomik durgunluk bir taraftan, bir taraftan 40 dereceyi bulan aşırı sıcaklar, insanlarımız bu bayramı çok zor geçirecek. Ben usulden de olsa, tüm okuyucularımın Kurban Bayramı’nı kutluyor, bu bayramın, barışa, kardeşliğe ve birlik beraberliğe vesile olmasını diliyorum.

Gelelim asıl konumuza. 

Dün Ak Parti eski İl Başkanı Ali Binboğa’yı ziyaret ettim. Laf lafı açarken, konu geldi yeni açılan Sakızgediği kavşağına dayandı. Sakızgediği kavşağı, Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından açılmıştı. Ancak otobandan çıktıktan sonra Osmaniye’ye gelen yol oldukça dardır ve ihtiyaca asla cevap vermeyecek durumdadır. Alt Yapı Bakanı Uraloğlu, bu yoldan Osmaniye’ye gelince çok kızıyor ve bu yolun hemen duble yol olarak yapılması için talimat veriyor. Tabi bu konuda Milletvekillerimiz Derya Yanık ve Seydi Gülsoy’un da katkılarını unutmamak gerekir. Her ikisine de ayrıca teşekkür ediyoruz.

Dün Ali Binboğa ağabeyimle dedik gidelim bakalım bu yol yapılıyor mu? Vatan Mahallesi’ne kadar yaklaştık bir harekat göremedik. Geri dönerken yolun sağ tarafında hafriyatları gördük ve o araya girdik. Sakızgediği kavşağından Osmaniye’ye gelecek olan yol, hızlı bir şekilde yapılıyor ve iyi de yol kat edilmiş. Allah var ikimiz de çok sevindik ve Osmaniye’nin bir eksiğinin daha giderilecek olması bizi çok mutlu etti.

Otobandan 3 şeritli yoldan çıkıp tek şeritli yolda devam etmek Osmaniye için büyük bir prestij kaybı olurdu. Yapılan bu yol Osmaniye’ye ayrı bir değer katacaktır. Osmaniye’nin eksikleri teker teker gideriliyor. Osmaniye Cumhur ittifakının başkentidir. Böyle bir yer sahipsiz bırakılamaz. Bu çalışmanın tamamlanmasının ardından, karayolları tarafından Osmaniye’ye birkaç tane de alt geçit yapmasını bekliyoruz. Özellikle trafiğin rahatlaması için buna çok ihtiyacımız var. Ayrıca karayollarının yeni devlet hastanesinin olduğu yere büyük bir kavşak yapma hazırlığında olduğunu duyuyoruz. Bu da çok güzel bir çalışma olur. Çünkü yeni devlet hastanesi yapıldıktan sonra, orada karşıdan karşıya geçmeye çalışan bazı insanlarımız trafik kazası geçirdi ve yaşamını yitirdi. Lütfen Osmaniye’yi sahipsiz bırakmayın.  

 

  • Salı 33.8 ° / 21 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.2 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Perşembe 38 ° / 20 ° Güneşli