Abdulkadir Şahin


Provokasyon

Geçen hafta içinde önce Beşar Esed’in, iki gün önce de Cumhurbaşkanımız sayın R. Tayyip Erdoğan’ın Türkiye, Suriye ilişkilerinin normalleşmesi ile ilgili yapıcı ve uzlaşmaya yönelik beyanları vardı.


      Geçen hafta içinde önce Beşar Esed’in, iki gün önce de Cumhurbaşkanımız sayın R. Tayyip Erdoğan’ın Türkiye, Suriye ilişkilerinin normalleşmesi ile ilgili yapıcı ve uzlaşmaya yönelik beyanları vardı. Türkiye de her kesim bu yaklaşımdan umutlandı ve inşallah iki ülkenin ilişkileri düzelirse sığınmacılar da yavaş yavaş yurtlarına döner ve bizim de millet olarak çilemiz sona erer diye umutlandık.

     Bu olayın üzerinden bir gün geçmişti ki Kayseri’deki malum olay meydana geldi. Küçük bir kız çocuğuna taciz girişiminde bulunan Suriyeli bir sapık yüzünden istenmeyen olaylar meydana geldi. Bu olayın faili olan kişiyi linç etmek dövmek amacı  ile başlayan gösteriler malesef bazı provokatörlerin yönlendirmesiyle olayla alakası olmayan Suriye uyruklu insanların evleri, iş yerleri ve arabaları yakılarak olayın büyümesi için gizli mahfillerde hazırlanan senaryo sahnelendi.

      Bu gün ise , güya dünkü olaylara misilleme olarak , kontrolümüz altındaki EL BAB bölgesinde  Türk tırları  yakıldı, PTT şubesindeki görevliler darp edildi en adicesi de  Türk bayrakları parçalanıp  yakıldı. Bunun hesabı elbet sorulacak , sorulmalı da. Ancak,

      Öncelikle Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesinden rahatsız olanlara bir bakmak gerek.

1-Başta İsrail olmak üzere Amerika , İngiltere ve silah baronlarının işine gelmez

2- 10-15 yıl önce adı olmayan Suriye Kürt hareketinin  öncüsü YPG’ nin işine gelmez çünkü onların bitişi olur

3- PKK’nın hiç işine gelmez çünkü  bizce malum yerlerden silah, mühimmat ve para desteği biter . Ayrıca YPG’de PKK ‘nın emir eri olduğu İçin  bu işe asla razı olmaz . DEAŞ örgütünün  bitişi olur onlar da istemez 

 

Demek ki bu gelişmeden rahatsız olacak pek çok devlet ve örgüt var,

      Peki ne yapmak gerek ? Öncelikle sağduyulu davranıp Suriye ile olan ilişkilerimizin normalleşmesi için iki ülke arasındaki diplomatik görüşmelerin hemen başlanması, anlaşma sağlandığı taktirde yıllardır misafir ettiğimiz Suriyeli’ lerin bir program dahilinde memleketlerine gitmelerini sağlamak.   Aksi takdir de bu olaylardan sonra bu tür provokasyonlar ülkemizde bir iç çatışmaya zemin hazırlar. Suriyelilerle birlikte diğer sığınmacıları göndermek artık şart olmuştur. Lütfen uyanık olalım ve  istihbarat örgütlerinin provokosyınlarına figüran olmayalım. Gün hamaset değil akıl ve mantık günüdür.

Allah’a emanet olunuz

Hasan Tuğrul
8.07.2024 13:37:36
Yazınızı okudum çok güzel tebrik ederim merak ettiğin bir şey var Suriye devlet başkanının adı eset mi esas mı

  • Pazar 31.7 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.4 ° / 19 ° Güneşli
  • Salı 31.2 ° / 20.6 ° Güneşli