Bahri Çolpan


Provokatörler işbaşında

Dün Suriye’nin kuzeyindeki Türkiye’nin kontrol ettiği bölgede bir grup provokatör, bayrağımızı yaktı,


Merhaba kıymetli okurlar,

Dün Suriye’nin kuzeyindeki Türkiye’nin kontrol ettiği bölgede bir grup provokatör, bayrağımızı yaktı, Türk askeri birliklerinin bulunduğu merkezlere saldırmak istedi, tırlarımızı yaktı ve valilik binasına saldırmak istedi.

Geçtiğimiz gün Kayseri vilayetimizde Suriyeli bir kişinin çocuk istismarı ile başlayan olaylar, Suriye’ye kadar uzanmışa benziyor. Yine Suriye’de saldırı düzenleyen provokatörler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerini Esat’a karşı küçük düşürdüğü için eylem yaptıklarını sölüyorlardı. Yani isyancı gruplar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat’la görüşmesini istemediğini söylüyorlar. Bir ülkenin iç ve dış politikasını hükümet belirler. Buna karışmak sizin haddinize değildir.

Türkiye çok büyük bir misafir sever ülkedir. Türk insanı da kendisine sığınanı asla ötelemez ve bir ekmeği varsa yarısını böler verir. Suriye’de iç savaş olayları patlak verdiğinde Türkiye bu insanlara kapılarını açtı. Birçoğu vatandaş oldu, işini kurdu evini aldı ve burada yaşamını devam ettiriyor. Hemen birçoğu Türkiye’deki yaşama adapte oldu. Osmaniye yaşayan Suriyeliler içinde benim çok yakından tanıdığım, komşum ve iş yaptırdığım insanlar var. Birçoğu efendi, ağzı var, dili yok. Kimseye zarar verecek durumu da asla yok. Her toplumun içinde mutlaka kötüleri de vardır. Ben hepsine iyi diyemem. Ancak ülke olarak, biz bunların kötü ve art niyetli olanlarını, geldiği yere geri göndermemiz gerekir diye düşünüyorum. 

Suriye’de provokatif eylemleri düzenleyenler acaba kimdi? Gerçekten Suriyelimiydi? Yoksa, dış güçlerin ajanlarımıydı. Bana gelen videoları dün en ince ayrıntılarına kadar inceledim. Eylem yapan alçakların kesinlikle niyeti kan dökmek ve ortalığı karıştırmaktan başka bir şey değildi. Hele bayrağımızı yakan kanı bozuklar, gelin bizi burada parça parça edin demek istiyorlardı. Bu alçakların kime güvendiği de ayrı bir merak konusudur. Dün Suriye’nin kuzeyinde yakılan tırlar sadece Türkiye’nin değil, dünyanın milli servetiydi. Bizlerin Müslüman diye acıdığı bu hainler, kendisi gibi Müslüman olan, tır şoförlerine saldırmaları çok garip bir durumdur. Provokasyonu yapanların hepsi kayıtlarda görülmektedir. Sanmasınlar ki, bu yaptıkları yanına kalır. Bir gün mutlaka hesabı en ağır şekilde sorulur.

Türkiye ile Suriye komşudur. Biz orada, onların burada birçok akrabası yaşamaktadır. Buna rağmen de böyle bir eylem yapmaları alçaklıktır. Türkiye’ye karşı eylem yapan alçaklar, siz gidin gücünüz yetiyorsa, 10 bin kilo metre öteden Suriye’ye gelen ABD ve Rusya askerlerine yapında görelim. Bakalım cesaretiniz ne kadarmış? Suriye’nin petrol fışkıran ve en verimli yerlerine ABD ve Rusya yerleşti. Onlara karşı kılınız kıpırdamıyor. Sizlere kapılarını açan, ekmeğini paylaşan insanlara bu yapılmaz. Size şunu da hatırlatmak isterim. Türk insanı savaşçıdır. Savaş var dediğinde davul-zurnayı alır gider. Sizin gibi ülkesini terk etmez. Aklınızı başınıza alın. Bedelini çok ağır ödeyeceğiniz bir yol yerine, doğru olan yolu seçin. Size bir gram fayda gelirse yine Türkiye’den gelir. Dün askerimiz istese orada yüzlerce Suriyeli’yi öldürebilirdi. Ama metanetli davrandılar. Siz bunu ABD ve Rusya’ya yapmanız halinde hiç birinizi sağ bırakmazlar. Türkiye’nin sabrını daha fazla zorlamayın. 

 

  • Perşembe 33.6 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Cuma 33.9 ° / 19.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.8 ° / 19.6 ° Güneşli