Bahri Çolpan

Tarih: 12.07.2024 14:23

Sadi Başkan, Ali Binboğa olabilir mi?

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okurlarımız,

Ak Parti Osmaniye İl Başkanlığı’na genç kuşaktan Sadi Binboğa atandı. Sadi yeğenimi çocukluktan tanırım. Babası Ali Binboğa ile olan 40 yıllık dostluğumdan dolayı, Binboğa ailesinin tamamını yakından tanırım ve aile dostumdur.

Bundan 15 yıl önce Ali Binboğa Ak Parti Osmaniye İl Başkanlığı’na seçildi. Ali ağabeyim çalışkan, iş yapmasını ve yaptırmasını çok iyi bilen bir kişidir.

Ali ağabeyimin Ak Parti İl Başkanı olduğu dönemlerde, Osmaniye’ye çok faydası oldu. Güney çevre yolu yapımı,  Zorkun Yaylası yolunun genişletilmesi bunlar sadece birer örnek. Daha yaptığı çok işler var, ama hepsini tek tek yazsam sayfalar almaz. 

Ali ağabeyim başkanlığı döneminde Osmaniye’ye çok para kazandırdı. Çok büyük paralara yapılacak işleri devreye girerek, cüzi rakamlara yapılması sağladı. Yani Ali ağabeyim hem iş yapan, hem de işi bire bir takip edip, noktalanmasını sağlayan bir kişidir. İş bitirici özelliği takdire şayandır.

Osmaniye’de şimdi Ak Parti’nin direksiyonuna Sadi Binboğa geçti. Sadi yeğenime de ben çok güvenirim. Temiz, dürüst, kimsenin bir şeyine tenezzül etmez ve yaptığı işi takip edip neticelendirmesini bilen bir gençtir. Babasının oğludur. Yapılan her işinin öncelikle ekonomik boyutunu kuruşuna kadar hesap eder. Milletin bir kuruşunu haksız olarak kimseye yedirmez.

Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Sadi Binboğa’nın en büyük şanssızlığı, hükümetin ekonomik sebeplerden dolayı sıkıntılı günler yaşamasıdır. Osmaniye’de Ak Parti eski il başkanı Servet Alibekiroğlu hariç, doğru düzgün yönetilemedi. Daha önceki il başkanları partiye hep zarar verdi. Kamuoyunda hep Ak Parti olumsuz yönde konuşuldu.

Osmaniye’ye 40 yılını vermiş bir gazeteci olarak, Başkan Sadi Binboğa’nın partiye çok faydalı olacağına inanıyorum. Zaten genel merkezden de  Sadi Binboğa’nın il başkanı olarak atanması, “partiyi toparla ve eski günlerine yeniden döndür” mesajıdır. Sadi Binboğa’da partiyi derleyip toparlayacak yeteneğe sahiptir. Teşkilatçıdır, iyi bir yöneticidir. Geleceği çok iyi gören ve ihtiyaçları çok iyi bilen bir gençtir. 22 yıldan bu yana çok yorgun bir durumda olan Ak Parti’ye taze bir kandır. Yapacağı isabetli çalışma ile çok şeyi başaracaktır. Ben Sadi yeğenimin Ak Parti’ye Osmaniye’de en parlak dönemini yaşatacağına  yürekten inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun.  

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —