Bahri Çolpan


Sağlık müdürü giderken

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğünde önemli bir değişim yaşandı. Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Kara görevden alınırken, yerine Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuz Yılmaz atandı.


Merhaba çok kıymetli okuyucularımız,
Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğünde önemli bir değişim yaşandı. Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Kara görevden alınırken, yerine Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuz Yılmaz atandı. Hani dün yazmıştım "Makamlar hep gelip geçici"diye, bir kurumda değişiklik oldu. İlerleyen zamanlarda kendisini padişah sanan ve bir anda ummadığı göreve gelen ve sürekli bana iftira atan şahısın akibeti de böyle olacak. Belki hata yaptığı için özür bile dileyecek ama o da bir işe yaramayacak. 
 

Aslında hata baştan yapıldı. Daha önceki İl Sağlık Müdürü  Dr. Hasan Öznavruz, çalışkan bir insandı. Kim neden sözleşmesini yenilemek istemedi anlayamadık. O kadar başarıı bir müdür aniden görevi bırakıp gitti. Yerine Dr. Ahmet Kara geldi. Yeni müdür değişik bir insandı. Kimseyle irtibat kurmadı. Hatta bizim telefonlarımıza bile bakmadı. Yani ben hep en iyisini biliyorum mantığı ile görev yaptı.Sonuçta kendisinin de her şeyi iyi bilmediği anlaşıldı ve sözleşme bitimi beklenmeden görevden alındı. Osmaniye'de İl Sağlık Müdürlüğü yapmak kolay değil.Çünkü müdürlüğün içinde göreve kim gelirse gelsin muhalefet yapan bir grup var. Bu grubun görevi, yeni gelen il sağlık müdürü kim olursa olsun, bunlara dokunduğu zaman ortalığı ayağa kaldırmaktır.Bu grubun en büyük özelliği siyaseten orada bulunmak. Ancak şuanda siyaseten gücünü kaybettiler. Tabi Sadi başkanda bunların arkasında durmazsa.

 

Ben bu grubun başını çok iyi tanıyorum. Peki uzun süredir Ak Parti'nin değişik kademelerinde görev yapan ve en son olarak İl Başkanlığı'na atanan Sadi Binboğa bunları nasıl tanımaz anlak mümkün değil.
 

Bu grup daha önceki Ak Parti İl Başkanlarını bir şekilde ikana edip varlığını devam ettiriyordu. Sadi başkan benim gördüğüm kadarıyla haksız bir iş yapmayacak kişidir.Öyle kolay kolay kimsenin de adamlığını yapacak biri de değildir. 
Yeni gelen İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuz Yılmaz, bunlarla başa çıkabilecek mi? Bu muhalif grubun istekleri olurda yapmaz ise, kesinlikle önceki müdürlere yaptıklarını yaparlar. Osmaniye'de il sağlık müdürlüğü yapmak göründüğü gibi çokta kolay değil. Bana göre Başkan Sadi Binboğa'nın birinci görevi bu grubu usulüne uygun bir şekilde pasifize etmektir. Edilmemesi halinde buraya kimi sağlık müdürü atarsanız atayın, işi oldukça zordur. Bu sıkıntıyı belki Sadi başkanda biliyordur. Ben yine de uyarmak istedim.  

 

 

 

 

  • Pazar 35.1 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 19.5 ° Güneşli