Bahri Çolpan


Seçmen kimi seçecek?

Artık söz seçmenin. Yarın halkımız vatandaşlık görevini yapmak üzere sandık başına gidecek. Yaşadığı kenti beş yıl idare edecek yeni başkanını seçecek.


Merhaba saygıdeğer okullarımız, 

Artık söz seçmenin.  Yarın halkımız vatandaşlık görevini yapmak üzere sandık başına gidecek. Yaşadığı kenti beş yıl idare edecek yeni başkanını seçecek. Osmaniye’de yürütülen seçim kampanyaları çok şükür hiçbir sıkıntı olmadan bitti. Tüysüz ve Yarbaşı beldemizde bazı sıkıntılar oldu. Yetkililer gerekli önlemleri hemen aldılar. Sanıyorum orada da seçim sükunet içinde biter. 

Belediye başkan adayları yaklaşık üç aydır sahada dur durak bilmeden çalışıyor. Seçmenler de adayları yakından takip ederek Osmaniye için neler yapacaklarını hemen hemen biliyor. Aldığı her şeyde seçici olan seçmenimiz, bakalım bu seçimde ne kadar seçici olacak, bulunduğu kente idare edecek hangi başkana kredi verecek şu an bilemiyoruz. Yarın saat 17:00’den sonra sandıklar açılacak ve kimin ne olduğu, kimin ne aldığı ortaya çıkacak. Seçmen ne derse en güzelini söyler. Seçmenlerin kararına herkes saygı göstermek durumundadır. Osmaniye’nin durumu ortada biz ne yazsak boş, seçmen her şeyi görüyor ve yakından takip ediyor. 

Osmaniye bu dönemde şahlanması lazım. Alt yapı işlemi bittiğinde Osmaniye’nin en az 50 yıl yer altı ile işi olmayacak. Tabi bu arada, telekom  ve enerjisa yine yolları delik deşik etmezse. Yeni seçilen başkan asfalt yaptığı yeri asla kazdırmamalı ve zarar verdirmemeli. Yeni seçilecek Belediye başkanını Osmaniye’nin üst yapısına yapacak çalışmalar bekliyor. Eğer “ben Osmaniye’ye hizmet için varım” diyecek Belediye başkanı 5 yıllık bir çalışma programı uygular var, yapılacak hizmetlerde tıkır tıkır yürür. Yani Osmaniye’nin asıl sıkıntısı Kadir Kara bey çekti. Alt yapı çalışmaları her zaman zordur ve başkana puan kaybettirir. Belki bugün Kadir beye çok kızıyoruz ama, yolların bozukluğu, kanalizasyonun taşması bugünün sorunu değil. Yıllardır süre gelen bir sıkıntı. Kadir bey alt yapı problemini kökten çözmek için çabaladı ama, pandemi ve asrın felaketi deprem her şeyi alt-üst etti. 

İnşallah yeni gelen Belediye başkanı Kadir Kara beyi aratmaz. Tüm Belediye başkan adaylarına başarılar diliyoruz.  

  • Salı 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.3 ° / 18.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 22.2 ° / 16.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu