Bahri Çolpan


SENİ UNUTMAYACAĞIZ İSMAİL

Hani bazen bir kentte, bir insan ölür herkes ağlar ya işte öyle oldu. Osmaniye’de dün İsmail Has’ın ölüm haberi hemen herkesi ağlattı. Sosyal medya hesabı olan herkes İsmail Has’a başsağlığı mesajı yayınladı.


Merhaba sevgili okurlar,

Hani bazen bir kentte, bir insan ölür herkes ağlar ya işte öyle oldu. Osmaniye’de dün İsmail Has’ın ölüm haberi hemen herkesi ağlattı. Sosyal medya hesabı olan herkes İsmail Has’a başsağlığı mesajı yayınladı.

Dün akşam üzeri sosyal medya hesabıma bir mesaj geldi, “Abi İsmail Has’ı kaybettik”yazıyordu. Şok oldum ve bir anda ağlamaya başladım. Hemen İsmail’in teyzesinin oğlu Mehmet Ağmaz’ı aradım ağlıyordu, “İsmail’i kayıp mı ettik?”dedim. Kısık bir sesle “Evet” dedi.

Bir gün önce de yine İsmail Has’ın teyzesinin oğlu Mehmet Ağmaz, sosyal medya hesabından “İsmail bu hastalığı atlatacak” paylaşımı yapmıştı. Ben de yaşı genç olduğu için atlatır diye düşünüyordum. Ancak olmadı bir gün sonrada aniden gelen ölüm haberine inanmak ne kadar zor olsa gerek.

Size biraz İsmail Has’tan bahsedeyim.

Karıncayı bile incitmez.Kimseye hayatta hiç bir zararı dokunmaz. Anlayışlı, doğa dostu, memleket için yapılacak olan her şeyde en ön planda yer alan güzel bir insandı.

İsmail Has ORT’de kameramanlıkla basın dünyasında girmişti. Zekiydi, çalışkandı, güzel yazılarda yazardı. Osmaniye Amatör Telsizciler Derneği’nin ve Osmaniye MotorKulüp Derneği’nin can damarıydı. Sosyal faaliyetlere çok önem verir ve her türlü destek olurdu.

En son ise, Osmaniye İbnisina Hastanesi’nde işe başlamış ve orada da kendisini çok sevdirmiş kısa sürede personel şefi olmuştu.

İsmail Has’a koronavirüs bulaşması da yine hastanede olmuştu. Yaklaşık 30 gündür yoğun bakımda tedavi görüyordu. En son sosyal medya hesabından “çok ağır bir koronavirüs tedavisi görüyorum. Canımla mücadele ediyorum. Ne olur beni aramayın. Konuşamıyorum” paylaşımı yapmıştı.  

İsmail Has kardeşim. 40 yaşında hayatının baharında seni topağa verdik. Yengem,çocukların ve bizler seni bir daha göremeyeceğiz. Seni asla ama, asla unutmayacağız. Yattığın yer nur, mekanın cennet olsun.   

 

  • Cuma 30.8 ° / 18.4 ° false
  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli