Bahri Çolpan


Siyasiler Kavga Etmemeli

Siyasiler Kavga Etmemeli


Merhaba Kıymetli okurlar,
Her meslekte, siyasi görüşü sağcı-solcu olanların arasında her zaman bir kavga vardır. 
Biz gazetecilerin içinde bile sağcı-solcu kavgası her zaman vardır. Ancak bu illaki kalkıp insanların yumruk yumruğa girmesi anlamında asla olamaz. Meslek gruplarında olan kavgalar kamuoyunun gözü önünde olmadığı için kimse bir şey bilmez. 
Ancak siyasiler çay bile içse mutlaka basına yansıyor, hatta canlı yayında içiyor. 
83 Milyon insanın gözü kulağı Tv ve gazetelerde, siyasilerin sert tartışmasını izliyor. Hatta bazı kesimler, kavganın dozunun daha da artmasını bekliyor ki, ülke de karışıklık olsun.
Oysa ki, Avrupa ülkesi olma yolunda hızla ilerleyen Türkiye, siyasilerin sert tartışması yüzünden çok büyük zararlar görüyor. 
Bana göre, Türkiye'de artık siyasi havanın acilen yumuşamaya ihtiyacı var.
Siyaset müessesesinin kavga yerine ülkemize hizmet etmesi gerekir.Hizmet her zaman siyasetten geçer. 
Artık bugünden sonra, siyaset dünyasına barış dilinin hakim olma zamanı gelmiştir. Ankara'da sizin yaptığınız siyasi kavgaların tabana en hızlı şekilde yayıldığını kimse unutmamalıdır.
Hiç olmazsa önümüzdeki Ramazan ayı sonunda yaşanacak, Ramazan Bayramı'nda liderler bazında parti ayrımı yapmaksızın bir ziyaret yapın ve yüksek tansiyonu en azından düşürün.
Osmaniye Milletvekili olduğu için yakından tanıdığım ve beyefendiliğini dünyanın bildiği MHP Lideri hemşehrim sayın Dr. Devlet Bahçeli'yi bile çok sinirli görmem, şahsen beni gelecek için üzüyor. Tabi sadece Sayın Bahçeli değil, liderlerin tamamının sinirli olduğunu görmek mümkün.
Millet sizden ülkemize hizmet etmeyi beklerken, artık bir birinizle uğraşmayı bir tarafa bırakarak, siyaset dünyasına barış ortamının hakim olması herkesin isteğidir.
Siyaseten bugün Ak Parti iktidar olabilir. Yarın başka parti de iktidar olabilir.Önemli olan liderlerin her zaman bir birini TBMM göreceği ve yine yüz yüze bakacağı asla unutulmamalıdır.
Biz millet olarak, ülkemize hizmet gayesi olan liderlerin artık, daha sakin ve bir birine tahammüllü olmalarını arzu ediyoruz. 
Unutulmamalıdır ki, siyasilerin çalışma alanı TBMM'dir. Biz değil, siz hep orada oluyorsunuz. O çatı altına huzur içinde, ülkemiz için güzel kararları dostluk içinde almanız hepimizin beklentisidir.  

  • Cuma 30.8 ° / 18.4 ° false
  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli