Bahri Çolpan


Siz Yapın, Biz Yazalım

Siz Yapın, Biz Yazalım


Siz Yapın, Biz Yazalım
Merhaba kıymetli okurlar,
Bundan böyle elimden geldiği oranda, gerek ülke gündemi ve gerekse ilimiz gündemi ile ilgili yazılarımı günlük olarak yazmaya özen gösteriyorum.
Bugün ki, yazımda iktidar partisinin milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya'ya bir kaç kelime etmek istiyorum.
Mücahit bey 6 yıllık milletvekili, İsmail Kaya ise, 3 yıllık milletvekilidir.
Bende bu kente 35 yılını vermiş bir gazeteci olarak, her ikisine de sormak istiyorum, Osmaniye'ye "bu da benim eserim" diyecek ne yaptınız.? 
Yeni Devlet Hastanesi mega projedir, her kimin emeği geçmişse teşekkür ediyorum.
Şimdi bana boya-badana yapılmış yerler hariç "şunu biz yaptık diyebilir" misiniz?
Osmaniye'nin sanayi sitesi, hastane kavşağı üzerine kadar, bazı yerlere menfez yapıldı ve inşaaatı 2 yıl sürerek tarihe geçti neden kılınız kıpırdamadı?
Karayollarının her vilayette 5 ila 10 arasında alt geçidi bulunmaktadır. Siz bir gün gidip veya bir proje götürüp alt geçit talebinde neden bulunmadınız?
Bugün Osmaniye'de karayollarının bir eseri yoksa, bunun bir sebebi de sizler değil misiniz?
Amatör takımı olan bir çok vilayetlerin büyük stadyumu var. Osmaniye'nin olmamasının nedeni nedir?
Karaçay vadisine 100 dönüm üzerine yapılacak olan mesire alanı projesi hala Tarım Orman Bakanlığı'nda onay aşamasındadır. Bu proje neden bir türlü onaylanıp hayata geçirilmiyor?
Bizden çok küçük vilayetlerin hava limanı vardır. Osmaniye'nin hava limanına kavuşması için neden etkin bir çalışma yapmıyorsunuz?
Zorkun Yaylası, Bursa Uludağ'dan farksızdır. Bugüne kadar neden bir işadamı arkadaşınızı getirip, bu bölgeye futbol turizmine yönelik bir otel yapılmasına  önderlik etmediniz? 
Bu işler resim çekip sosyal medyaya atarak olmuyor. İcraatla oluyor. Çalışmakla oluyor.
Keşke şu yeni devlet hastanesi gibi, bir kaç mega projeyi başarmış olsaydınız, Osmaniye sizi 100 yıllarca unutmazdı.
Her ikinizde adıda bundan böyle bilmem kaçıncı dönem milletvekili diye bile belki anılmayacaktır.
Bu millet,hizmet yapanı da, yapmayanı da unutmaz. 
Oysa ki, bu saydıklarım çok kolay yapılabilecek işlerdi. 
Hep bakıyorum ne yazayım diye bir şey bulamıyorum. Unuttuğumuz varsa siz bize söyleyin yazalım.

  
 

mustafa demir
11.04.2021 23:17:35
Siyaset halk icin yapilmaz turkiyede. Zira vekiller, kendilerini tabiri caiz ise atayan genel baskanlarina karsi sorumludurlar ve de baglidirlar. Durmusoglu secilmeden önce kim tanirdi Osmaniyede. Yada genis tabanli bir temayul yoklamasi yapilsa idi ismail Kaya kacinci olurdu. Bu diger partiler ve de iller icin de gecerli maalesef. Kendilerini belirleyen halk olsa idi elbette sorumlu olduklari merci de Osmaniye Halki olurdu. Simdi genel baskani kustermeden bir secim daha secilebilmek icin Ankarada bulunup nice sirinlikler yapiyorlardir. Osmaniye ve sorunlari mi? Secim yaklasti mi otobus uzerinde bir kac nutuk, para musluklarini ac arabalara benzin koy, bayrak, flama vs bastir- dagit yeterli Osmaniye icin... Siayasi partiler kanunu degisip-demokratik olmadikca daha cok bekleriz vekilleri, sorunlari cözmeleri icin... Bati medeniyetinin bir parcasi olmak icin cikilan bu yolda Ortadogu dveletleri sinifina dustuk maalesef!

  • Çarşamba 22.7 ° / 9 ° Güneşli
  • Perşembe 27.2 ° / 11.2 ° Güneşli
  • Cuma 28.8 ° / 16.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı