Bahri Çolpan


Sizi Bekliyoruz

25 Yıl önce TBMM’de oylanarak il statüsünü kazanan Osmaniye, çok farkına varılmasa bile büyümeye devam ediyor.


Merhaba çok kıymetli okurlar,

25 Yıl önce TBMM’de oylanarak il statüsünü kazanan Osmaniye, çok farkına varılmasa bile büyümeye devam ediyor. Yıllar önce yapılan vilayet binası artık ihtiyaca cevap vermediği için bazı kurumlara yeni binalar yapılarak ilimizin değişik yerlerine gidiyorlar.

İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Yağlı Tohumlar Müdürlüğü, 112 Komuta Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü kendi binalarına taşındı.

600 yataklı yeni Devlet Hastanemizin inşaatı da hızla devam ediyor ve 2022 yılında ise, hizmet vermeye başlayacak. Tabi bu yapılan binalar Osmaniye’nin gelişmesi ve hizmetlerin hızlı verilmesi için önemli bir adımdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Bu arada Osmaniye Fıstığı’nın müzesini yapmak için bir çalışma var ve kısa süre sonra orası da tamamlanarak hizmete açılacak.

Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz’ın Karaçay’la ilgili dikkat çekici bir projesi var, bu çalışmada yapıldığında o bölge çok farklı bir alan olacak ve çekim merkezi olacak.

Yine İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun’un Toprakkale ile ilgili bir çalışması var ve orası nasıl olacak? Seyir Terası, ışıklandırma ve bir çok yenilikler yapılacak, orası da görülmeye değer yerlerden biri haline gelecek.

Bunların yanında bizim asıl beklentilerimiz şunlar.

Ey milletvekilleri, artık sıcak koltuğunuzdan kalkın ve Tarım Orman Bakanlığı’nda bekleyen ve 100 dönüm alan üzerine Karaçay Şelalesinin oraya kurulacak olan mesire alanı projesini onaylatın. Artık bizden küçük vilayetlerde bulunan yeni stadyumla ilgili acilen bir çalışma yapın ve bu kente bir stadyum kazandırın.

Komşu illerimizin hepsinde hava limanı bulunmaktadır. Osmaniye’ye hava limanı yapılması için artık harekete geçin.

Osmaniye’yi her zaman bir üvey evlat olarak gören karayollarına artık müdahale edin ve D-400 karayolu üzerinde yapılan çalışma 1 yıl geçmesine rağmen tamamlanamadı. Bu kentin insanlarını enayi yerine koyan karayollarına hesap sorun. Her vilayete alt geçitler yapan karayolları Osmaniye’ye neden böyle bir hizmet yapmıyor. Tabi sizler sizi seçen memleketinize sahip çıkmazsanız, karayolları da hiç çıkmaz. Artık koltuğunuzdan kalkarak bu memleketin isteklerini yerine getirin

Biz sizi bekliyoruz.  

Mehmet CİHANGİR
1.03.2021 14:17:24
Bahri Başkanım. Sadece senin, benim ve O'nun beklemesi yetmiyor. Bizim beklememiz lazım. Yani tüm Osmaniye'linin. Millet herşeyi kabullenmiş gibi. Sus-pus ayarında. Siyasi tercihlerde de etkisi yok Osmaniye'linin... Siyasetçi neden yorsun vatandaş üzerine ... Siyasi kararların alındığı merciler besbelli. Ben de olsam yormam kendimi. Ne vakit yorarım kendimi: "OSMANİYE ÖZNEM İSE O ZAMAN DERT EDERİM"... Emek veren vekil varsa günaha girmeyelim hakkını teslim edelim. Ama sayın Osmaniye'li. Lütfen görelim, işitelim. Siz gözünüzü kapatırsanız gözü görenler size RENK TARİFİ YAPAMIYOR.

mustafa
4.03.2021 14:03:28
Belki de sorun sadece Osmaniyelide degildir! Sorun bakis acimizdadir, olaylara tarafgirlik gözlugu ile bakmamizdadir... Atomlarina kadar bölunmus bir ulkeyiz maalesef. Sistem yada birileri surekli olarak ayristiriyor; Sen kurtsun, sen alevisin, sen ermenisin, sen cemaatcisin, sen tarikatcisin, sen ataturkcusun, laiksin, ulusalcisin, dindarsin, natocusun, milliyetcisin, ateistsin, akapelisin, cehapelisin diye diye toplumu lime lime dogradilar. Tabi toplumda kendisine söylenen bu ayristirici sifatlardan öturu birbirini dogradi ve dogramaya da devam ediyor kendi yerel ve ulusal ve hatta uluslararasi sorunlari devam ediyorken. 80´ler Sagci-solcu kavgalari ile, 90lar basörtusu-laik, anti-laik kavgalari ile gecti, sonra AB uyum yasalari, meclis lojman satislari, makam arabasi azaltma söylemleri ile guzel gecen ekonomik yansimalari da olumlu olanbir sure yasadiktan sonra kavgalara kaldigimiz yerden devam ettik ve 500.000 kisilik bir terör örgutumuz oldu. iltisakli herkes karakol, hapis, isten atilma vs yasadi-yasiyor. Gerekceler sendika uyeligi, banka hesabi, sohbete gitme vs (Dipnot: Darbeye katilanlar muebbet almali). Peki bu 1980den 2021e kadar gecen 41 yillik surede ne oldu? Arabamiz-ucagimiz,cep telefonumuz, uzay ussumuz,ileri bir demokrasimiz oldu mu? Milli gelirimiz 30-40bin Dolar mi? Yurtdisinda yasama hayali kuranlar azaldi mi? Makam araba saltanati bitti mi? Bir ilac-asi icat edebildik mi? Yerelde yol-alt gecit, tramvay vs tum ihtiyaclarimiz tastamam oldu mu? Galiba bu sorulara EVET demek biraz zor hatta imkansiz. Zira bu 41 yillik seruvende neler yasandi? Kurtce mevlut yada sarki söyleyemediniz, anadilde egtim alamadiniz, basörtulu okuyamadiniz-calisamadiniz, Darbe ile ilginiz olmasa bile isten atildiniz hatta buna sukrettiniz hapse atilmadiysaniz. Makam arabasi-lojman saltanatinda Avrupada bir numara olduk, siyaset hep ayricalikli sinif oldu, torpil bitmedi... Cözum: 1-Ortak-Evrensel hukuki ve insani degerler etrafinda bir araya gelip memleket masasi kurup sadece ama sadece "muasir medeniyetler seviyesine" cikmak hedeflenmeli. 2-Kanun herkese esit uygulanmali. 3-Yargi herkesi esit sartlarda yargilayabilmeli adil bir sekilde. 4-Ayricalikli hicbir grup-sinif olmamali. 5-Siyasi partiler kanunu degismeli ve milletvekilleri, belediye baskanlari yerelde belirlenmeli ki yerelde yasayanlara karsi hesap verebilsinler. Ve eger araba-ucak uretilecekse veya bir asi icat edecekse bunu yapanlar kurt mu? ermeni asilli bir turk vatandasi mi? ataturkcu mu? ateist mi? cemaatci mi? akapeli mi? cehapeli mi? alevi mi? demeden desteklenmeli, tum imkanlar seferber edilmeli. Saygilar...

  • Cuma 30.8 ° / 18.4 ° false
  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli