Bahri Çolpan


Su Fabrikaları Osmaniye’yi Tanımıyor

Osmaniye’nin Bahçe İlçesi’nde Türkiye’nin su pazarında önemli yeri olan şirketler bulunmaktadır.


Merhaba çok kıymetli okuyucularımız,

Osmaniye’nin Bahçe İlçesi’nde Türkiye’nin su pazarında önemli yeri olan şirketler bulunmaktadır. Günlük olarak belki de 1 milyon şişe su başka illere gitmektedir. Gel gör ki, bu şirketlerin Osmaniye’ye gram faydası olmadığı gibi bir de zararı olmaktadır. Hemen diyeceksiniz ki, nasıl zararı oluyor? Osmaniye’de dolum tesisleri olan bu fabrikalar su şişelerinin üzerine yapıştırdığı etikete maalesef Osmaniye yazmıyor. Sorduğumuzda Sağlık Bakanlığı’nın yönetmeliğine uygun değil diyorlar. İl Sağlık Müdürlüğünde bu işe bakan şahsı da bir şekilde kafala almışlar, herkes kafasına göre etiket yaparak işine bakıyor. 

Bir gün Niğde’de İdeal Suyu aldım. Üzerinde Toroslar’dan yazıyor. Yazıklar olsun. Bu firma suyu buradan dolduruyor, Osmaniye’nin neyinden rahatsız oluyorsa, şişenin üzerine Osmaniye yazmak yerine Toroslar’dan yazıyor. Yani bu firma bize resmen hakaret ediyor. Peki diğer firmalar farklı mı? Hayır onların sahipleri de Osmaniyeli olmasına rağmen görevini yapmıyorlar. Halbu ki, şişelerinin üzerine Osmaniye yazsalar bundan daha büyük bir reklam olamaz. Ayrıca depremde elime Samsun’un Ladik İlçesi’nde üretilen Akdağ Doğal Kaynak suyu şişesi geçti. Şöyle bir inceledim. Firma üzerine kocaman yazı ile Samsun yazmış. Bende o şişenin resmi hala duruyor. 

Sayın Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz beye seslenmek istiyorum. Biz Osmaniye’yi tanıtalım diye gezmedik yer bırakmazken, elimizin altındaki bu önemli reklam işi olacak su fabrikalarını bu kadar serbest bırakmayalım. Buradan suyu doldurup başka yerin adını yazmasınlar.

Su fabrikalarının yönetmeliğe uygun değil diye Osmaniye’nin ismini yazmaktan kaçındığı etiketlere şehrimizin ismini yazdırmak için gereğini yapalım. Bizim talebimiz tamamen yönetmeliğe uygundur. Eğer su fabrikası yetkilileri olmaz derse, Samsun’daki firma nasıl yazıyor. Bu ülkede yönetmelik bizim su fabrikalarına özel olarak mı hazırlandı.?

Osmaniye’den para kazanıp Osmaniye’nin adını su şişelerine yazamayanlara yazıklar olsun. Para kazanmanıza karşı değiliz. Sizin kazancınızla da işimiz yok. Allah daha çok versin. Ancak bu kent size bir şeyler veriyorsa, siz de ona vermeliniz. Su şişelerine yapıştırdığınız etiketlere büyük bir şekilde Osmaniye yazmanızın tanınmayan ilimize çok faydası olacaktır. Bunun size ekonomik olarak bir zararı da olmaz. Sizden istenilen gayet normal şeydir. Yapmak da çok zor değildir.  

  

  • Çarşamba 25.8 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Perşembe 26.5 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cuma 27.5 ° / 14.5 ° Güneşli