Bahri Çolpan


Şu halıyı serin artık

Osmaniye’de yolların asfaltlarını dökerken “halı gibi seriyoruz” diyor. Saygı duyuyoruz. Osmaniye’ye yapılan her hizmet bizim rahatımız içindir.


Merhaba çok kıymetli okuyucularımız,

Osmaniye’de yolların asfaltlarını dökerken “halı gibi seriyoruz” diyor. Saygı duyuyoruz. Osmaniye’ye yapılan her hizmet bizim rahatımız içindir. Osmaniye’de alt yapı ve hızlı tren yolu için çalışma yapılıyor ve dolayısıyla 1 yıldır zaten birçok yol kapalıdır. Sürücülerin 1 yıldır neler çektiğini Allah bilir. 

Akşama kadar beni yolların durumu ile ilgili belki 100 kişi arıyor ve şikâyet ediyor. Her zaman söylüyoruz, hizmete karşı değiliz. Ancak şu günlerde hizmetin eziyete dönüştüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz. Salıpazarı yolu kısmen kapalı ve ulaşım büyük ölçüde aksıyor. İnsanlar Osmaniye’nin alt kısmına geçmek için çok zorluk çekiyor. İnsanların çektiği bu kadar zorluğa birde İstasyon Caddesi eklendi. 

Yaklaşık 10 gündür 2 km. yol asfaltlanıp bitirilemiyor. İstasyon Caddesi’ne başka sokaklardan giren ve yolu açık sanan sürücüler biraz gittiğinde yolun kapalı olduğunu görüyor ve oradan geri dönmek isterkende araç konvoy oluşuyor. Araç sürücüleri sinir harbi yaşıyor ve bazen kavgalar bile oluyor.

Bu kadar çekilen eziyetin üzerine, İstasyon Caddesi’ndeki çalışma da tuzu-biberi oluyor. Arkadaş “halı gibi asfalt yapıyorum”diyorsun. Yap, yap da bu yolu biran önce bitir. Bu yol yapımının gecikmesi bana göre insanlarda neredeyse depresyon yaratıyor.  Evine gitmek isteyen veya acele işi olup Osmaniye’nin kuzey kısmına geçmeye çalışan sürücüler rezil oluyor. Sokak sokak çıkış yolu arıyor.  

Bir hizmet yapılırken, hızlı bir şekilde bitirilmesi çok önemlidir. Bu kadar kısa bir alan olan ve trafiğin en çok aktığı bölgede uzun bir çalışma yapmak anlamsızdır. Önemli olan yapılacak hizmetin en seri şekilde bitirilerek hizmete açılmasıdır. İstasyon Caddesi’nde halı serme işlemi neden bu kadar uzun sürdü anlamak mümkün değil? Bu cadde Osmaniye trafiğinin çok büyük yükünü taşıyan bir yerdir. Çalışmaların uzaması ise, hizmeti eziyete dönüştürmekten başka bir şey değildir. Osmaniye’ye yapılacak her hizmette seri olmak insanlara mükâfat gibi bir şeydir. Osmaniye çok caddeleri olan büyük bir yer değildir. Birkaç tane ana caddesi vardır. Bir cadde de çalışma yapmak trafiğin alt üst olmasına yetiyor. 

En azındın bundan sonra yapılacak asfalt çalışmalarında süre dikkate alınırsa, hizmet amacına daha iyi ulaşmış olur. Tabi bu yazıyı muhalif bir yazdığı için çok dikkate alınacağını sanmıyorum. Ancak yazılan bu satırlar tamamen milletin bize olan şikâyetlerinden dolayıdır.  Biz uyaralım, gerisi ağamıza kalmış. Karar kendisinindir. 

  • Cumartesi 25.5 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 25.6 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.6 ° / 9.3 ° Güneşli