Bahri Çolpan


Su İle ne sorununuz var?

Yazmayayım diyorum. Ne halleri varsa onu görsünler diyorum ama olmuyor. Su ile ilgili yoğun şikayet alıyorum. Durum böyle olunca gel de yazma hadi.


Merhaba çok kıymetli okuyucularımız,
Yazmayayım diyorum. Ne halleri varsa onu görsünler diyorum ama olmuyor. Su ile ilgili yoğun şikayet alıyorum. Durum böyle olunca gel de yazma hadi.
Arkadaş bir vilayetin merkezinde her gün saatlerce içme suyu neden kesilir? Bazen saatleri bırak günlerce su gelmiyor. Atık su kesintilerine şuna yorumlamaya başladım. Her halde Osmaniye Belediyesi su ekibindeki görevliler bu işi kasıtlı yapıyor gibime gelmeye başladı. Bir gün boru kırıldı eyvallah. Peki diğer gün ne oldu da su kesildi. Durumu izah edecek kimsede yok. Vatandaş Belediye'ye ulaşamıyor ama bize anında ulaşıyor. Bizimde görevimiz vatandaşımızın sesi olmaktır.
Yaz aylarının çok sıcak gittiği şu günlerde su olmaması insana eziyetten başka hiç bir şey değildir. Biraz empati yapın beyler. Vatandaşın durumunu anlayın.Türkiye'nin hiç bir yerinde Osmaniye kadar su kesintisi olduğuna inanmıyorum. Vatandaş her türlü çilenize katlamıyor, ancak susuzluğa katlanamıyor. Geçtiğimiz gün bir vana işi için 50 bin nüfus günlerce susuz kaldı. Aslında o vananın yapılması çokta zor değildi. Sanayide vana işini yapan tornacıya "ustam bu işi hemen bitirmezsen, 50 bin kişi susuz kalacak" diye bir izahat yapsalar, ben inanıyorum işi yapan tornacı onu hemen yapar ve teslim ederdi. Osmaniyelileri çok basit çözülecek işlerden dolayı günlerce kimsenin susuz bırakmaya hakkı yok.
Gelelim sular idaresi amirine.
Elemanın azsa elaman al. Malzemen eksikse tamamla. Eğer her şeyin tamamsa bu insanları susuz bırakmaya hakkın yok. Senin yetkililerinin dünya umurunda olmaya bilir. Bari sen işin çabuk bitip, milletin mağdur olmaması adına bir şeyler yap. havaların çok sıcak olduğu şu günlerde vatandaşı susuz bırakma.      
 

  • Pazar 28.9 ° / 21.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.5 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı