Bahri Çolpan

Tarih: 14.09.2024 14:31

Suçlu yaptığıyla kalmamalı

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okurlarımız,

Dün size başımdan geçen bir dolandırıcılık olayını anlatmıştım. Dün yine elim durmadı ve beni dolandıran şahsı aradım. Vallahi adam telefona da çıktı. Şahsen ben utanmazlığın bu kadarını da görmedim. Çok sakin, sanki kendi beni değil de, ben kendini dolandırmışım gibi, kendinden çok emin ve hiçbir şey olmamış gibi rahat rahat konuşuyor. Bu adam bu cesareti nereden buluyorsa takdir etmek lazımdır. Biz böyle bir şey yapsak, devlet anında bizim yakamıza yapışır.

Beni dolandıran Ahmet isimli şahsa dün sordum:”Nasıl durum. Paramı iyi yiyebiliyor musun? Sen genç bir çocuğa benziyorsun korkmuyor musun?”dedim. Dolandırıcı Ahmet: “Abi bizim işimiz bu. Başka iş yapamayız. Senin para ile itibar yapıyoruz. Rahat rahat yiyoruz. Sen hiç merak etme”dedi.

Beni dolandıran bu şahsın telefonu açık ve ağına yeni birilerini düşürüp dolandırmak için hazır bekliyor. Dün birilerini daha dolandırabildi mi bilmiyorum? Ancak bildiğim tek şey, telefonu, iban numarası elde olan bu şahsın yakalanması istenirse çok kolaydır. Öncelikle hesap numarasına bloke konulabilir. Telefonu 2 gün dinlemeye alınsa yeri çok rahat tespit edilebilir. Yani bu adamı devlet isterse anında bulabilir. Bu şahsın dolandırıcılık olayına yeni başladığını sanmıyorum. Bu işi epeydir yaptığını sanıyorum, dolandırıcılığı meslek edindiği açık açık söyleyebiliyor.

Ben ülkesini seven, insanların haksız para kazanmasına karşı olan biri olarak, bu şahsın mutlaka yakalanarak adalet önünde hesap vermesini istiyorum. Eğer bu şahsın üzerine gidilmezse belki benim gibi 100’lerce insanın canını yakabilir. Benim gönderdiğim 45 bin lirayı alacağıma hiç inanmıyorum. Giden zaten gitti. Bari benim gibi zor para kazanan başka masum insanların parası gidip canı yanmasın. Dolandırıcılık yaptıktan sonra elini kolunu sallayarak gezmesin. Bu şahsı bizim şikâyetimizden başka, birçok kişinin de şikâyet ettiğini tahmin ediyorum. Dosyası mutlaka kabarıktır. Bu işi profesyonel olarak yaptığından birçok şikâyetten de yakasını kurtardığını düşünüyorum. İnşallah bu son işi olur, adalet yakasından tutar ve gereğini yapar.

   

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —