Bahri Çolpan


Taş Ocağı Karaçay’ı Mahvediyor

Osmaniye’nin nefes alacak tek yeri olan Karaçay vadisinin pislikten kokması nasıl bir hizmet anlayışı anlamış değilim.


Merhaba çok kıymetli okurlar,

Osmaniye’nin nefes alacak tek yeri olan Karaçay vadisinin pislikten kokması nasıl bir hizmet anlayışı anlamış değilim.

 O kadar güzel olan bir bölge, maalesef, çalılar, çöpler ve pisliklerden dolayı adeta mikrop saçıyor. Öyle ki, görebildiğiniz her yerde çöp var. 

Osmaniye’nin en güzel yeri Karaçay, en pis yeri de Karaçay. Buraya kim el atıp pırıl pırıl yapacak çok merak ediyoruz. Buradaki durumu da Adana Büyük Şehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a mı söylesek? 

Karaçay’daki pisliklerin en hızlı şekilde temizlenmesini bekliyoruz.  Pisliklerin bir şekilde temizleneceğini umuyoruz. Ancak Karaçay’ı bekleyen en büyük tehlike o bölgeden mıcır çıkaran taş ocağıdır.

O bölgede faaliyet gösteren taş ocağı çalıştığı bölgeyi öyle bir hale getirmiş ki, hayretler içinde kalıyoruz. Karaçay’a vardığınız hemen yönünüzü sol tarafa çevirdiğinizde o yemyeşil alanın büyük bir bölümü artık yok ve sadece kel beyaz bir taş yığını ile karşılaşıyorsunuz. Yazık ele geçmez ve yemyeşil olan bu arazi sadece mıcır çıkarmak için yok ediliyor.

Bana göre bu taş ocağı sıkı bir şekilde denetlenmeli, hatta faaliyetlerine son verilmelidir. Eğer bu yapılamıyorsa da mutlak surette sahasının dışına çıkmaması için çok ciddi bir şekilde denetlenmelidir.

Osmaniye’nin büyük bir marka değeri olan böyle güzel yerleri ne olur, mıcır çıkarılacak diye kimseye vermeyin.

Taş ocağının mıcır çıkardığı yerin zemini çok sağlam değil. Böyle giderse orada heyelan da olabilir ve Karaçay vadisi büyük zarar görebilir. Böyle güzel bir vadi iş yapmasını bilen birinin elinde olsa orayı cennet çevirir. Zahmet olacak artık şu Karaçay’a bir el atın ve öncelikle yapacağınız iş çalıları ve pislikleri temizlemek olsun. Ardından da bu bölgeye çok güzel tesisler yapılabilir. Böyle güzel bir vadiyi cennete çevirmek için ne bekliyorsunuz?  

  • Çarşamba 27.8 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 27.5 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Cuma 23 ° / 11.7 ° Güneşli