Bahri Çolpan


Tehlikeli İnsanlar

Bir haftayı daha geride bıraktık ve hafta sonuna geldik. Herkese iyi tatiller diliyorum.


Merhaba çok kıymetli okurlarımız,

Bir haftayı daha geride bıraktık ve hafta sonuna geldik. Herkese iyi tatiller diliyorum.

Beni takip edenler iyi bilir ben bazen o yazıyı hep paylaşırım. Paylaştığımda da takipçilerim tarafından hem beğeni, hem de paylaşım rekoru kırar.

İşte o meşhur paylaşımım şu: “En tehlikeli insanlar, büyük görevlere getirilmiş küçük insanlardır

Ne kadar güzel bir sözdür. Toplumda da karşılığı fazlasıyla vardır. Bu köşe yazısı özellikle birisi için yazılmış değildir. Günümüzde bu paylaşıma uygun maalesef çok insan vardır.

Toplumda hiçbir karşılığı olmayan, hatta kimse tarafından sevilmeyen bazı insanlar, bir bakıyorsun, bir koltuk kapmış ve kendisini padişah zannediyor. Şunu hiç hesap etmiyor. Bu koltuk bana emanet verildi. Yeri zamanı geldiği takdirde bana bu koltuğu emanet verenler geri elimden alır diye düşünmüyor. Emanet aldığı koltuk öyle bir güç zehirlenmesine neden oluyor ki, yarın ben bu koltuktan kalkarsam yine bu insanların arasında yaşayacağım demiyor. Çapsız, vizyonsuz ve hayatta hiçbir şey olamamış insanlar, bir şey olduğu zaman da önüne geleni ezmeye kalkıyor. Süresi dolup sıradan bir adam gibi aramıza geldiği zamanda kimse kendisini adam yerine koymuyor ve toplumda bir yalnız adam olarak kalıyor.

Bu yazdığım koltuğunu adam gibi dolduran, kendisini yetiştirmiş ve toplumla barışık olan insanlar için asla değildir.

Özellikle tehlikeli insanlar, daha koltuğu oturmadan kendisini belli ediyor. İlk işi etrafında kendisini seven, sayan ve her zaman iyi olmasını isteyen insanlarla kavga etmek oluyor. Çünkü dost her zaman acı söyler. O da bu tehlikeli insanların işine gelmiyor. İstiyor ki, ben koltuğu kaptım herkes benim kulum olsun, bana hiç kimse ses çıkarmasın diyor. Etrafında toplanan yıkama ve yağlama ekibi ona hoş geliyor. Hiçbir yeri görmemesi için önünü de özellikle kapatıyor farkına bile varmıyor.  Şunu hiç düşünmüyor. Yarın ben buradan gidersem, bana yine dostlarım arka çıkacak ve beni onlar arayıp soracak demiyor. Yıkıma ve yağlama ekibinin işi her zaman yağ yakmaktır. Bu meziyet herkeste olmaz. Yağlama ekibi, kimi görürse ona görevini yapar ve kendisine bir yer bulur. Vizyon sahibi insanlar bunlara itibar etmez. Kimin ne olduğunu çok iyi bilir ve ona göre değer verir. Ancak bu durumu tespit edemeyen insanlar, her zaman yok olmaya mahkûmdur. Özellikle öneriyorum. Tehlikeli insanlar uzak durun. Bu tür insanlar kısa sürede hem oturduğu koltuğu, hem de kendisini bitirir ve yok olur gider.

  • Pazar 36 ° / 20.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.8 ° / 19.7 ° Güneşli
  • Salı 33.8 ° / 21 ° Güneşli