Merhaba çok kıymetli okuyucularımız,
Karaçay Vadisi’nin dağlık bölümünde taş ocağı işleten Tüsan Firması, koskoca dağı bitirerek o güzel yeşil alanı bitirme noktasına getirmiş.
2016 yılında bu bölgeye taş ocağı ruhsatı verildiğinde fazla orman katliamı yapılmamış ve küçük bir alandan taş çıkarılıyordu. Şimdi o bölgeye baktığımızda karşımıza kocaman yeşili bitmiş beyaz bir alan karşımıza çıkıyor. Burayı işleten firma kesinlikle alanın çok fazla dışına çıkmış durumdadır.
Buraya kim ruhsat vermişse memlekete en büyük kötülüğü yapmış. Osmaniye’nin en güzel yerinin böyle katledilmesi bu kente yapılacak en büyük ihanettir.
Geçmişi tartışarak bir yere varamayız. Ruhsatı veren vermiş. O bölgeyi de katleden katletmiş. Bari bundan sonra ormanlık alanın daha fazla katledilmemesi için önlem alalım. Atalarımızın bizlere emanet ederek gittiği şehrin bu hale gelmesini hiçbir Osmaniyeli kabul etmez.
Böyle cennet bir alanın korunması için öncelikle burada iş yapan Tüsan Firması’nın ruhsatını iptal edin. Çalışmaların geçici olarak durdurulmasını asla kabul etmiyoruz. Kesin olarak burada çalışmaları durdurun ve ocağı kapatın.
Osmaniye’de yaşayan herkesin gittiği ve gezdi, yaz aylarında nefes aldığı tek yer Karaçay’dır. Eğer burada çalışmalar devam ederse, yaz aylarında Karaçay giden herkes toz bulutlarının arasında kalır. Hatta rüzgârlı havalarda Olukbaşı Yaylası bile bu toz bulutlarından etkilenir ve yaylalıktan çıkar.
Buradan Osmaniyelilerin çok sevdiği, kendisinin de Osmaniye’yi çok sevdiğini bildiğim Vali Dr. Erdinç Yılmaz beye seslenmek istiyorum.
Karaçay Vadisi’ndeki taş ocağı çalışmaya devam ederse, o alandaki orman katliamı aralıksız devam eder. Bununla kalmaz yan etkileri de devam eder. Karaçay Vadisi toz bulutları içinde kalır. O bölgedeki diğer ormanlık alanlarda taş ocağından çıkan tozlarla kurur ve yok olur. Durum böyle olunca da Karaçay’a kimse gitmez. Bir taş ocağı para kazanacak diye, memlekete böyle bir kötülük yapılamaz.
Valim, Osmaniyelilerin birçoğu ile görüştüm ve fikirlerini aldım. Hemen hepsi bu taş ocağının kapanmasını istiyor. Karaçay Vadisi’ne birçok proje düşünülüyor. Bu taş ocağı orada çalıştığı müddetçe bana göre Karaçay’a hiçbir proje yapılmaz. Ne yaparsanız yapın, bu taş ocağının faaliyetlerini bir daha açılmayacak şekildi durdurun. Halkın beklentisi bu yöndedir. Benden söylemesi.