Bahri Çolpan


Tüvtürk neden seyrediliyor?

Türkiye’de araç muayene işlemini tek başına elinde bulunduran Tüvtürk millete resmen zülüm ediyor


Merhaba çok kıymetli okurlar,

Türkiye’de araç muayene işlemini tek başına elinde bulunduran Tüvtürk millete resmen zülüm ediyor. Araç muayenesine giden her vatandaş bunlardan artık tiksiniyor.

İşin garip tarafı bu zülme “dur” diyecek olanların da seyirci kalmasıdır.

Ulaştırma  ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ya bu işten haberdar değil,  ya da biliyor da görmezlikten geliyor. Köşe yazıma konu olan bu sorunu, ben inanıyorum birçok insan yetkililere iletiyordur. Bu kadar tepkiye rağmen araç muayene işinin tek firmada olmasında ısrar edilmesi çok garip bir durumdur.

Türkiye birçok iş kolunun mutlaka bir rakibi vardır ve rekabet ortamı oluşmuştur. Ancak Tüvtürk Türkiye’de tek başına araç muayenesini yapmaktadır. Fiyatları kendi belirliyor. Araçlara hiçbir şey yapmadan bin 860 lira para alabiliyor. Bir firmanın bu kadar serbest bırakılması dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir.

Tüvtürk Doğuş Grubuna ait bir firmadır. Her il veya ilçe de değişik firmalar bayilik sistemi gibi bir modelle çalışıyor. Kimsenin ekmek yemesine ve iş yapmasına asla karşı değiliz. Ancak araç muayene işini farklı bir firma daha yapsa, rekabet oluşur. Hizmette kalite artar. Fiyatlar aşağıya çekilir. Tüvtürk’ün önün de yüzlerce araç beklemez. Muayenesi gelen araç kota dolu bahanesi ile diğer aya devredilip ceza ödemek zorunda kalmaz. İşler daha hızlı yürür ve vatandaş mağdur olmaz.

Ulaştırma  ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ak Parti’nin oyları her gün eriyor. Bunun önemli sebeplerinden biri de Tüvtürk’tür. Milyonlarca araç sahibi bunların eline bırakılmış, milletle adeta dalga geçiyorlar. Aracının muayene götüren ve orada her türlü rezilliği yaşayan hiç kimse size oy vermez. Bizzat bir gazeteci olarak ben Tüvtürk’te aracımı muayene ettirirken kulaklarımla duydum. Bunlara kızan birçok vatandaş “Ak Parti’ye bunların yüzünden oy vermeyeceğim”diyor. Tüvtürk’ün size verdiği zararı, partinize zarar vermesi için özel bir ekip kursanız bunlar kadar veremez. 

Ulaştırma  ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, lütfen artık bu işe bir çözüm bulun. Milleti Tüvtürk eline teslim ederek ezdirmeyin. Herkes bunların elinden bıkmış. Aracının muayenesi gelen, bin bir perişanlığı bir arada yaşıyor. Benim bildiğim kadarıyla devlet, milleti için vardır. Bu kadar şikâyet ve sızlanmalara rağmen bu olaya seyirci kalmanız hayretle karşılanıyor. Türkiye’de bugün başka bir parti iktidar olsa bunlara böyle fırsat vermezler. Bunların karşısına bırakın bir firmayı, birkaç firma daha muayene işini alır. Siz hariç, başka hiçbir iktidar bunların böyle rahat hareket edip, vatandaşı ezmesine izin vermez. Bıktık, gerçekten bıktık.

 

 

  • Pazar 29.4 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 27.9 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 25.3 ° / 17.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu