Bahri Çolpan


TÜVTÜRK'ün ilginç tuzağı

Türkiye’nin araç fenni muayenesini tek başına elinde bulunduran TÜVTÜRK, araç sahiplerine ilginç oyunlar oynamaya başladı.


Merhaba çok kıymetli okurlar, 

Türkiye’nin araç fenni muayenesini tek başına elinde bulunduran TÜVTÜRK, araç sahiplerine ilginç oyunlar oynamaya başladı. Fenni muayene işlemi ile ilgili haksızlık yapıldığını binlerce insan sosyal medya hesabından haykırmasına rağmen ortada yapılan hiçbir şey yok.

Özellikle araç muayenenizin günü geldiğinde, sıra doldu şeklinde cevap vererek, aracınızı muayenesini gününde yapmıyorlar. Aracınız gününde muayene yapmadığı için, bir diğer aya devrediliyor ve 90 TL ceza ödemek zorunda kalıyorsunuz. TÜVTÜRK’ün cezası avanta para, bunu geçtik, ya bir de muayene olmadığı için trafiğe yakalanırsanız, o zaman da ayrı bir ceza ile karşılaşıyorsunuz.

Şimdi TÜVTÜRK yetkililerine şunu sormak istiyorum, eğer araç muayene kapasitenizin yetersiz olduğunu biliyorsanız o zaman kapasitenizi artırın. Fenni muayene geldiği gün araç sahipleri sizden, muayene yaptırmak için sıra istiyor ve siz de yapamıyorsanız, o zaman diğer aya devrettiğinizde ceza istemeyin. Burada araç sahiplerinin herhangi bir suçu yok. Aracı olan herkes kanunlara uymak için yönünde aracını zamanında muayene yaptırmak için size başvuruyor. Sizde sorumluluğunuzu yerine getiremiyorsanız vatandaştan niye ceza alıyorsunuz. Türkiye’de yaşayan her araç sahibi inan sizin elinizden bıktı, usandı ve artık isyan noktasına geldi. Milleti çok enayi yerine koyuyorsunuz. Sizin hatanızı millete yüklüyorsunuz. 

Öte yandan birkaç çözümle Ak Parti hükümetine olacak. Milyonlarca insanı TÜVTÜRK‘ün insafına bıraktınız. O da hiçbir şey yapmadan 1800 TL araç muayene parası alırken, sıra yok diye millete tuzak kurarak, üzerine 90 TL’de ceza alıyor. Millete yazık değil mi? Bu firmanın bu kadar torpilli olması kabul edilemez. Hava yollarında bile tekelleşmeyi kaldıran Ak Parti’nin bu firmaya tekelleşme izni verip başka firmaya, fenni muayene izni vermemesi hayretle karşılanıyor. Ak Parti hükümeti bu olan olaylara seyirci kaldığı için, maalesef TÜVTÜRK‘te insanlara elinden geldiği kadar hizmet etmek yerine, adeta eziyet ediyor. Bu eziyet ne kadar sürecek. TÜVTURK‘ten Türkiye’de milyonlarca insan şikayetçi.  Ancak yetkililerin olan biteni seyrederek hiçbir şey yapmaması çok garip bir durumdur. Artık Allah rızası için bu TÜVTÜRK‘e müdahale edin. Bunların vurdumduymazlığına seyirci kalmayın. Araç muayenesinde tekel kaldırılsa ödenen astronomik rakamlar belki de yarı fiyatına düşer. Bugüne kadar TÜVTÜRK milleti iyi soydu, yeter artık bari bundan sonra bu işe dur deyin. İnanın Ak Parti hükümetinin bu araç muayene istasyonu işinden aldığı yara az değil. Bunu kendileri de iyi biliyor ama neden bir şey yapmak istemiyorlar, o da ayrı bir konu. Yeter artık millet sizden bunlara haddini bildirmenizi istiyor.

  • Perşembe 34.2 ° / 18.2 ° Güneşli
  • Cuma 34.4 ° / 18.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 34.4 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı