Bahri Çolpan


Utanmaz Sizsiniz!

Dün sosyal medya sayfasının birinde bir paylaşım gördüm. Osmaniye belediye başkanına "Karaçay yürüyüş yolundan utanıyorsunuz?" cümlesi kurulmuş.


Merhaba çok mutlu okuyucularımız, 
Dün sosyal medya sayfasının birinde bir paylaşım gördüm. Osmaniye belediye başkanına "Karaçay yürüyüş yolundan utanıyorsunuz?" cümlesi kurulmuş. Hepinizin bildiği gibi Osmaniye Belediye başkanı bana, yazmadığını ve demediğini bırakmadı. Ancak ben bir Osmaniyeli olarak başkanıma bir sosyal medya sayfasının bu şekilde cümle kurmasına sonuna kadar karşıyım. Bu sayfayı Ankara’dan yönetenlere haddini bildirene kadar elimden geleni yapacağım. Sayfalarını adında Osmaniye var. Ancak kendilerinin Osmaniye ile uzaktan yakından hiç bir alakası yoktur.
Başkanımıza utanmaz diyecek kadar cesareti nereden bulmuş bilmiyorum, ben hayretler içerisindeyim.
Ben belediye başkanına muhalif olmama rağmen asla öyle bir cümle kuramam. Nezaket diye bir şey var. Sanıyorum bu sayfayı yönetenler, kendilerine olarak görüyorsa, nezaketten hiç payını almamışlar. Bunlara nezaket nedir öğreteceğiz.
Osmaniye’de oyu bile olmayan, Osmaniye ile hiçbir alakası olmayan, emniyetin ayrıcalıklı dünyasından yararlanarak video ve haber alan bu sayfa artık haddini aşmaya başlamıştır. Osmaniye’den de bu sayfaya büyük destek verilmektedir. Hem olan olaylarla ilgili video ve haber bir şekilde ulaştırılıyor, ayrıca insanlar bu sayfaya reklam vermek için sıraya giriyor. İşte böyle olursa da bu sayfanın yöneticisi her türlü şımarır ve herkese laf söyleyecek cesareti bulur. Ben bu mesleğe 40 yılımı verdim. Kendi çapımda  dilim döndüğünce gazeteciyim. Bunlar gazeteci falan değil sosyal medya sayfaları. Hatta ulaşamadığı haberleri  bizlerden ve diğer meslektaşlarımızdan kopyalamaktadırlar. Bunlarla muhatap olmak bana düşmez. Ama mecbur kaldım. Çünkü belediye başkanımıza bir saldırı vardı ve buna da cevap vermek gerekirdi diye düşünüyorum.
Osmaniye’de yaşayan herkes artık aklını başına alsın. Bunlara daha fazla  yüz vermesin. Eğer bunlar biraz daha şımarırlarsa, önünü alamayacağımız olaylar olabilir. Osmaniye’de yayın yapan tüm sayfaların sahipleri adam gibi adını yazmış, telefonunu yazmış ve adresini vermiş. Bunların ne adı var, ne telefonu var, ne de ulaşılabilecek bir adresi var. Bazen böyle hakarete uğramış insanlar bizi arayıp bu sayfaya nasıl ulaşabileceğini soruyorlar. Maalesef biz de kim olduklarını bilmediğimiz için, sizin gibi uzaktan uzaga bakıyoruz. Kendini sır gibi saklayan ve artık başkanımıza bile hakaret edebilecek cesareti kendinde bulan bu sayfaya siz destek vermeye devam edin. Yarın size de hakaret ederlerse, sakın bizi gelmeyin. Nasıl destek verip şımarttıysanız, gidin nasıl ulaşıyorsanız ulaşın.

 

  • Cuma 35.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 34.6 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazar 32.6 ° / 20.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı