Bahri Çolpan


Vali Dr. Yılmaz Nereye Gider?

Valiler kararnamesinin günü yaklaştıkça Osmaniye’den Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz, gider mi? Giderse nereye gider? Dedikodusu konuşulmaya başlandı.


Merhaba çok kıymetli okurlar,

Valiler kararnamesinin günü yaklaştıkça Osmaniye’den Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz, gider mi? Giderse nereye gider? Dedikodusu konuşulmaya başlandı.

Bana göre Vali Dr. Erdinç Yılmaz bir yere gitmez. Gitmemeli de. Biz ondan oldukça memnunuz. Tabi bunu derken de altını doldurmak lazım. Ben size şimdi niye gitmez veya gitmemeli ondan bahsedeceğim.

Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye’de 7’den 70’e herkes tarafından çok seviliyor. Göreve geldiği günden bu yana, halkla bağını öyle iyi kurdu ki, belki de Osmaniye’de elini sıkmadığı kimse kalmadı desem yalan olmaz. Sevgi, saygı genelde karşılıklı olur. Yani Osmaniyeliler Vali Dr. Yılmaz’ı çok seviyor, ama kendisi de Osmaniyelileri çok seviyor. Vali Dr. Yılmaz’ı sanki bir akrabamız gibi görmeye başladık.

Bu denli bir sevgi bağıda oluşturmak çok kolay değil. Osmaniye’ye çok vali geldi geçti. İçinde mutlaka iz bırakanlar olmuştur. Ancak Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın bizde bıraktığı iz, çok uzun bir süre silinemez. Hatta onu silecek hiçbir silgi daha üretilmemiştir.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın döneminde Osmaniye’ye birçok hizmetlerde yapılmıştır. Osmaniye’nin tek nefes alacak yeri olan Karaçay Vadisi’ne yapılan su savakları, su parkı ve sosyal tesisler o bölgeye hayat veriyor. Osmaniye’nin görselliğine bambaşka bir güzellik katıyor. Hemen yanındaki Osmaniye Fıstığı Müzesi’de o bölgeye farklı bir görsellik olarak dikkat çekiyor. Otoyol’dan bağlanan Sakızgediği gişeleri ve devamında Osmaniye şehir merkezine bağlanan 2 km. yol Osmaniye’nin kaderini değiştirecek nitelikte.

Osmaniye’nin Zorkun Yaylası yaz aylarında çok büyük rağbet görmektedir. Hepimizin bildiği gibi, geçen yıl asfaltı yapıldı ve çok önemli bir problem giderildi. Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ın Zorkun Yaylası ile ilgili bir projesi var. Şimdi yasal işlemleri devam ettiği için yazamıyorum. O proje onaylanıp başladığında Zorkun Yaylası’nın kaderi değişecek. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Hatayspor, Adana Demirspor ve hatta yurt dışından futbol takımları da Osmaniye’ye gelecek. Bunu da yazın bir tarafa. Çok önemli bir projedir. Yakında bunu da ayrıntılı yazarız. Yani Vali Dr. Yılmaz’ın daha yaptığı birçok işler var. Bunlara tek tek yazsak, günlerce yazmamız gerekir.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz görevi boyunca, babacan tavırları, yufka yüreği, kimseyi küçük görmeyen ve hiç ayrım yapmayan, herkese kibar davranışı ile tanındı. Görevi boyunca çok sıkıntılı dönemler atlattı. Pandemi ve deprem en büyük şansızlığı olmasına rağmen, yine de durmadı ve Osmaniye için var gücü ile çalışmaya devam etti.

Bu kadar sevilen, oldukça başarılı bir Vali, asla başka bir yere verilmemeli. İçişleri Bakanımız sayın Ali Yerlikaya beye Osmaniyeliler olarak sesleniyoruz. Sorunları çözülmüş ve rahata çıkmış bir Osmaniye için Vali Dr. Erdinç Yılmaz, birkaç yıl daha burada kalmalıdır. Çünkü valimizin Osmaniye için daha yapacağı çok hizmetler var. Bu kadar memleketi düşünen, genç ve çalışkan vali elimize bir daha geçmez. Lütfen sesimize kulak verin.   

  

 

  • Cuma 34.4 ° / 18.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 34.4 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 31.7 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı