Bahri Çolpan

Tarih: 02.08.2024 17:25

Vali Yılmaz, şaşırtıyor

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba kıymetli okuyucularımız, 

Bir vali düşünün, çalışmaktan bıkmayan, sıcak soğuk dinlemeyen, kendisini halktan bir an olsun soyutlamayan bir valiye sahip Osmaniye. Dur durak bilmiyor, çalışıyor ve çalışmaları ile de insanları şaşırtıyor. 

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye vali olarak atandı ve onun döneminde, İki yıl Pandemi belası yaşandı ve ardından 6 Şubat deprem felaketi geldi.

Yani Valimiz  Dr. Erdinç Yılmaz, görev yaptığı kentimizde öyle şanssızlıklar yaşadı ki, bunları yazmakla bitiremeyiz. Ancak, o kadar sıkıntılı dönemi fırsata çevirdi desek asla abartmamış oluruz. Pandemi döneminde herkesin evinden çıkmaya korktuğu günlerde, vali Yılmaz Osmaniye’yi ilçeleri de dahil gezmedik yer, uğramadık esnaf, konuşmadık vatandaş bırakmadı.  Tabii bu davranış da hem insanımıza, hem esnaflarımıza moral oldu. Osmaniye yaşayan herkes, hastalıktan kısmen korksa da, iş yerini açıp çalışmaya devam etti. Yani valimiz insanlarımızı motive etti. Ardından 6 Şubat‘ta öyle bir deprem felaket Yaşadık ki, birçok insanımız depremde yaşamını yitirdi. Osmaniye’nin birçok yeri depremde yıkıldı ve şehir adeta enkaz haline geldi.

Osmaniye Valisi  Dr. Erdinç Yılmaz depremde de, yine her yeri gezdi, insanların meselesini çözmek için elinden geleni yaptı. Normal hayata dönmemiz için var gücüyle çalıştı.

Bugünlerde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Osmaniye’nin çalışkan valisi ne sıcak dinliyor, ne de soğuk. Makamında oturup klimanın karşısında serinlemek yerine yine halkın içinde dolaşarak Osmaniye için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Böyle bir vali, nereden geldi, kim atladıysa Osmaniye talih kuşu kondu. Valimiz, bir validen ziyade vatandaşın dert ortağı gibi, durmadan çalışıyor. Vatandaş tarafından hiç bu kadar sevilen bir vali Osmaniye‘ye gelmemişti. Bir vali Ancak bu kadar sevilebilir. Bir valide de görev yaptığı kenti ancak bu kadar sevebilir. Allah’ım valimiz güç kuvvet versin. Osmaniye‘mize gerçekten çok şeyler yapıyor. Valimizi buraya atanlara binlerce kez teşekkür ediyoruz.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —