Bahri Çolpan


Vali Yılmaz ve iki dönem daha

Valiler kararnamesinin günü yaklaştığı için geçtiğimiz gün bir yazı kaleme almıştım


Merhaba kıymetli okurlar,

Valiler kararnamesinin günü yaklaştığı için geçtiğimiz gün bir yazı kaleme almıştım. Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ın iki dönem daha görevde kalmasının Osmaniye’nin yararına olduğunu ifade etmiştim. 

Yayınladığım makale en çok okunanlar arasına girdi. Ayrıca elektronik posta adresimize okuyucularımızdan, Vali beyin kalmasını isteyen yüzlerce ileti geldi. Bana göre bu destek şunu ifade ediyor. Osmaniyeliler Vali Dr. Yılmaz’ın kalmasını istiyor. Bu konudan İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya beyinde bilgisinin olmasını istiyoruz. 

Her mülkü amir görev yaptığı bölgelerde durumuna göre değerlendirilir. Halktan da bir talep varsa bu da göz ardı edilemez. Gerçekten Osmaniye Vali Dr. Erdinç Yılmaz, kentte ve ilçelerinde çok seviliyor. Bu kadar sevilen bir yönetici Osmaniye’ye ilk kez geliyor. Tabi her şey karşılıklı, vali bey de Osmaniyelileri çok seviyor. İşte böyle bir sevgi potansiyelinin olduğu bir yerde hizmet etmekte kolay oluyor. 

Bir kentte devlet temsilcisinin ve yerel yönetim temsilcisinin ayrı ayrı görevleri vardır. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, bu güne kadar hiç ayrım yapmadan Osmaniye için elinden gelen ne varsa yapmaya çalıştı. Karaçay Vadisi’ne yapılan su tutma savağı ve su parkı aslında yerel yönetimlerin yapması gereken bir iştir. Ancak kentin görsel olarak güzelleşmesi ve yerel yöneticilerinde elinden tutmak için Osmaniye’ye böyle güzel bir eser kazandırdı. Yaz aylarında nüfusu iki yüz bini bulan Zorkun Yaylası’nın yolunun asfalt yapım işi de yine yerel idarenin işiydi. Vali Dr. Yılmaz kendisine gelen talepleri değerlendirdi ve Zorkun Yaylası yolunun asfalt yapılmasını sağladı. Bunları yazmaktaki amacım şu. Valimiz Osmaniye’yi çok seviyor ve istiyor ki, her tarafı çok güzel olsun. Bu konuda da gayretini görüyoruz ve takdirle karşılıyoruz.

Vali Yılmaz ve iki dönem daha kalmalı

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye’de iki dönem daha kalmalı. 

Neden kalmalı? 

Vali Dr. Yılmaz’ın önünde Osmaniye’nin kaderini değiştirecek projeleri var. Geçtiğimiz gün projesinin devam ettiği için açıklayamadığımız bir çalışması var. Bu yapıldığında Osmaniye çekim merkezi olacak. Türkiye genelindeki birçok yatırımcı Osmaniye’ye yatırım yapmak için gelecek. Çünkü Osmaniye henüz keşfedilememiş bir yerdir. Keşfedilmesi içinde bir şeyler yapılması gerekiyor. Valimiz o konuda yoğun çaba harcıyor. Osmaniye’nin merkezi anlamda eksiklerini çok iyi tespit etmiş. İşte bu eksiklerin tamamlanması için Vali Dr. Erdinç Yılmaz’a iki dönem daha ihtiyaç vardır. Ben inanıyorum başta MHP Lideri ve Osmaniye Milletvekili hemşehrimiz Dr. Devlet Bahçeli ve milletvekillerimiz bu konuda duyarlı davranır ve Osmaniye’nin selameti için valimizin burada kalmasını sağlarlar. Valimiz de iki dönemde Osmaniye’nin eksiklerini tamamlar ve buradan gönül rahatlığı ile gider diye düşünüyorum.

 

  

  • Pazar 31.7 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 33.2 ° / 20 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 33.1 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı