Bahri Çolpan


Vali Yılmaz’a düşen tarihi görev

Kıymetli Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz bey, Osmaniye için kalbinizin çok hızlı bir şekilde attığını hepimiz biliyoruz.


Merhaba çok kıymetli okuyucularımız, 

Kıymetli Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz bey, Osmaniye için kalbinizin çok hızlı bir şekilde attığını hepimiz biliyoruz. Bende Osmaniye’yi çok seven bir insan olarak, bir tavsiyem var. Dikkate alırsanız Osmaniye’ye tarihi görevinizi yapmış olursunuz.

Osmaniye fıstığı hepimizin desteğiyle  dünya markası haline gelmiş bir üründür. 

Ancak Osmaniye’de bu ürünü işleyip mamul hale getirecek tesis oldukça azdır. Osmaniye  fıstığından bir çok ürün elde edilmesi gerekirken, büyük tesislerimiz olmadığı için, sadece fıstığı kavurarak çerez olarak satabiliyoruz.

Oysaki Osmaniye’nin en büyük marka değeri olan fıstıktan yağ, helva, tahin ve sabunun yanında daha birçok ürün üretebiliyor. Osmaniye’nin en değerli markası olan fıstık maalesef yeterince değişik alanda değerlendirilemediği için, fazla bir pazarda yaratılamıyor. Osmaniye fıstığını işleyen entegre bir tesis olmadığı için de kabak çekirdeği 400 TL’den satılırken, Osmaniye fıstığı ancak 150 TL’den satılabiliyor. Osmaniye Valiliğinin bu konuda iştiğal eden Beymail isimli bir şirketti bulunmaktadır. Benim tavsiyem bu şirketi biraz daha geliştirerek Osmaniye fıstığını her alanda işleyebilecek büyük bir fabrika kurulması yönündedir.

Osmaniye fıstığı büyük bir tesis kurularak bir çok alanda mamül haline getirilirse, hem üreticinin ürettiği ürün yeterince değerlenir, hem bir çok insana iş sahası çıkar, hem de Osmaniye’nin ekonomisine çok büyük katkı sağlar.

Osmaniye fıstığı kurumsal bir şekilde işlenirse, 81 vilayetten de bayilik için çok sayıda müracaat olur. Yani pazarlama sorunu olacağını düşünmüyorum. Teknolojinin baş döndürücü bir şekilde geliştiği şu çağda internet ortamında da her türlü satış yapılabilir. Türkiye’nin birçok yerinden Osmaniye fıstığı almak için, her gün kentimize bir sürü işadamı geliyor. Bu ürünün marka değerini daha da yükseltmek için size önemli görevler düşmektedir. Ben sizinde bu öneriye olumlu bakacağını düşünüyorum. Bana da her hangi bir görev verdiğiniz takdirde gönüllü olarak canla-başla çalışmaya hazırım. Bu girişim yapıldığı takdirde herkes kazanır ve Osmaniye’mize ciddi para girişleri olur.

  • Cuma 31.6 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.6 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Pazar 29.4 ° / 16.5 ° Güneşli