Bahri Çolpan

Tarih: 22.08.2024 15:26

Verdiğiniz sözleri takip edin

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okurlarımız,

Genel seçimlerden önce, Osmaniye’mizin evladı olan önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Av. Derya Yanık’ın memleketinden aday olması gerektiğini defalarca yazmıştım. Derya hanım da çağrımıza kayıtsız kalmadı ve Osmaniye’den milletvekili adayı oldu. 

Ak Parti Osmaniye Milletvekili Av. Derya Yanık parti içerisinde güçlü bir kişidir. Ayrıca bakan ve milletvekili olmadan öncede ben devam Tv’lerdeki tartışma proğramlarında izlerdim ve Ak Parti’yi çok ciddi manada savunurdu ve parti olduğunu da her platformda söylerdi.

Böylesine güçlü bir ismin Osmaniye’ye çok faydası olacağını düşünüyordum. 

Hemen diye bilirsiniz ki, Derya hanımın Osmaniye’ye faydası olmuyor mu? Tabi ki, oluyor. Bakanlığı döneminde  sağ olsun Osmaniye’den ayrılmadı desek yalan olmaz.  Ancak milletvekili olduktan sonra Derya hanım Osmaniye’yi biraz boşladı desek doğru bir cümle kurmuş oluruz.

Ak Parti Osmaniye Milletvekili Av. Derya Yanık, artık eskisi gibi Osmaniye’ye fazla gelmiyor. Sanıyorum taleplerden de bıktırdılar, artık Derya hanım eskisi gibi Osmaniye ile ilgilenmiyor. Biz gazeteciler devamlı toplumun içinde olduğumuz için bazı sohbetlere dâhil oluyoruz. Bazılarına ise, kulak misafiri oluyoruz.

Ben konuşulanları Derya hamına buradan aktarayım ve bilgi sahibi olmasını sağlayayım. Denilenler genelde şu: “Falan meseleyi Derya bakanıma ilettim. Fakat ne arayan oldu, ne soran oldu.” “Ben Derya bakanımla görüştüm durumu anlattım. (Tamam  gereğini yaparız dedi) Ancak hiçbir gelişme olmadı.” “Derya bakanımı makamında ziyaret ettim. Meseleyi anlattım sonuç alamadım.”

Ak Parti Osmaniye Milletvekili Av. Derya Yanık vekilim. Yani genel olarak söylenenler bu şekildedir. Tabi doğruluk payı nedir bunun için bir şey diyemem. Osmaniye’nin bir çok yerinde, bir çok kişiden bunu duydum. Bana göre siyasetçiler asla yapamayacağı şeyi söz vermemelidir. Milletvekilini ziyaret eden ve derdini anlatan her vatandaş işinin kesin çözüleceğine inanıyor. Bu da doğru değil. Bazen kanun gereği yapılması mümkün olmayan işlerde oluyor. Siyasetçi her yanına gelene, yapılmayacak işine de yaparım dememeli diye düşünüyorum.

Derya hanımdan beklentiler çok yüksek. Eski bakan olduğu için herkes, talebinin anında yapılmasını bekliyor. Aslında öyle bir dünyada yok. Ben Derya hanımın elinden gelenin fazlasını yaptığına da inanıyorum.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —