Abdulkadir Şahin


Yabancı Misafirler ve Sağlık Hizmetleri

Geçen Cuma (19 Temmuz) KBB polikliniğinden aldığım randevu gereği Osmaniye Devlet Hastanesi’ne gittim.


     eçen Cuma (19 Temmuz) KBB polikliniğinden aldığım randevu gereği Osmaniye Devlet Hastanesi’ne gittim. Muayene olduktan sonra Hastane Müdürü Mustafa Şahin bey’i ziyaret amaçlı odasına gittim.İçeride  yıllar önce Milli Eğitim Müdürlüğünde birlikte çalıştığımız Mediha  Güney hanım ve 3 kişi daha vardı.

   Merhabalaştıktan sonra  Mediha hanım diğer misafirleri tanıştırdı. Arkadaşlardan birisi yine aynı camiadan bir dost, diğer ikisi ortak yürütmekte oldukları bir AB projesi kapsamında Osmaniye’ye gelen  biri İspanyol( (Alfonzo), diğeri İtalyan (Roberto) isimli iki misafir.

    Çat pat konuştuğumuz ingilizce ile merhabalaştık, tanıştık.  Sonra Mediha hanım söylediklerimizi onlara tercüme etti.

     İŞİN  özü bu arkadaşlar  Türkiye, İspanya, Almanya ve İtalyanların  ortak yürüttükleri ERASMUS+KA210 YETİŞKİN EĞİTİMİNDE STRATEJİK ORTAKLIK  16-17 Temmuzda Osmaniyede yapılan toplantısı için gelmişler.Osmaniye özellikle deprem bölgesi olduğu için de  alınabilecek tedbirler ve iyi örnekler için  öncelikle olarak seçilmiş.

       Çalışmalar esnasında İspanyol dostumuz ALFONZO ani bir rahatsızlık yaşamış. Kendisi aynı zamanda diyabet hastası da olduğu için çok kötüleşmiş ve hemen Osmaniye Devlet Haqstanesi Acil Polikliniğine getirmişler. Yapılan müdahaleden sonra Alfonzo iyileşmiş , kendine gelmiş.

        Alfonzo  yapılan tedavi ,  hastanenin güzelliği ve sunulan hizmetten ziyadesi ile memnun olduğu gibi, Türkiyede ki sağlık hizmetleri’nin  bu kadar üst düzey olmasına hayret etmiş. Arkadaş'lardan rica ederek bu hastanenin yöneticileri ile tanışmak istemiş.

    İşte biz de bu safhada karşılaşıp tanıştık. Doğrusu Alfonzo’nun Osmaniye Devlet Hastanesi acil servisinden, personelin sıcak ilgisinden ve sistemin iyi çalışmasından   övgü ile bahsetmesinden gurur duyduk. Hele, hele “KEŞKE BİZDE DE BU KADAR  GÜZEL SAĞLIK TESİSLERİ OLSA VE BU KADAR GÜZEL HİZMETLER  ALABİLSEK” demesi gerçekten bu ülkenin bir vatandaşı olarak şahsen bizi gururlandırdı.

        Alfonzo için randevu alınmamış, özel bir muamele olmamş sadece hastane’nin rutin işleyişi içinde tedavi olmuş . Yani özel bir muamele yok.

Bu vesile ile  bizde bu hastane’nin kuruluşunda emeği olan herkese, bu gün sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde görevli olan  başta İl Sağlık müdürü, Devlet Hastanesi Başhekimi, hastane yöneticilerine ve acil polikliniğinde çalışan tüm güleryüzlü personele teşekkür ediyoruz.

    Son olarak , bizler elimizdekilerin kıymetini bilmeden hep daha iyiyi istiyoruz. Ancak mevcudun kıymeti bilinmeden  ve takdir edilmeden daha iyiye sahip olmanın zor olduğunu da bilmek gerek. Ne demiş atalar, “MARİFET İLTİFATA TABİDİR”.

Kalın sağlıcakla

  • Perşembe 32.9 ° / 21.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 30.5 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 35.4 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı