Bahri Çolpan


Yaşar Kemal Yaşayacak

2015 yılının Şubat ayında kaybettiğimiz hemşehrimiz dünyaca ünlü Yazar Yaşar Kemal’in adının yaşatılması için ilk ciddi adım atılıyor.


Merhaba kıymetli okurlarımız,

2015 yılının Şubat ayında kaybettiğimiz hemşehrimiz dünyaca ünlü Yazar Yaşar Kemal’in adının yaşatılması için ilk ciddi adım atılıyor.

Hemite köyünden olan Metin Kanmaz ve Hemite Köyü Muhtara Fatih Özer bir araya gelerek, köyde yaşayan Yaşar Kemal’in hemşehrileri ile Hemite Yaşar Kemal Kültür ve Turizm Derneği kurma kararı aldılar. 

Dernek, Yaşar Kemal Parkı’nın bakım, modernize ve her türlü temizliğini yapacak. Yaşar Kemal günleri düzenlenecek. Festivaller ve şenlikler organize edecek. Yani rahmetlinin adının yaşaması için ne gerekiyorsa yapacaklar.

Şunu peşinen söyleyeyim benim için Osmaniyeli olan kim olursa başımın üstünde yeri vardır. Siyasi düşünmemek gerekir. MHP Lideri sayın Dr. Devlet Bahçeli Osmaniyelidir. Benim yanımda tüm liderler bir tarafa, sayın Bahçeli bir tarafadır. Başımın tacıdır. Ağabeyimdir, Hemşehrimdir. 

Gelelim Yaşar Kemal’e. 

Rahmetli Osmaniye’nin adını hemen her konuşmasında anardı.  Zaman Zaman Osmaniye’ye gelir, büyüdüğü yer olan Hemite’ye gider arkadaşlarını görür hasret giderirdi. Tanınmış insanlar için potansiyel ayrım yapalım. Siyasi düşüncesini hemşehrilikle karıştırmayalım. Bir Osmaniyeli devletin hangi kademesinde önemli bir yere gelirse ben onun hizmet karı olurum. Ne derse benim için emir olur. Tutkun olmak lazım. Bugüne kadar ayrıştıra ayrıştıra, 28 yıllık vilayet Osmaniye’yi vilayet olarak tanıtamadık. Bunları aşmanın yolu birlik ve beraberlikten geçer. Yaşar Kemal’in adının bir caddede olması kimseye bir zarar vermez. Hemşehrimize sahip olduğumuzu gösterir. 

Gelelim Hemite Yaşar Kemal Kültür ve Turizm Derneği’ne.

Hemiteli olan ve Yaşar Kemal’le hukuku olan insanlar bir araya geliyor ve rahmetlinin ismini ve anılarını yaşatmak istiyorlar. Bu insanlara destek olmak hepimizin görevi olsa gerek. Hemite’ye eski Seyhan Belediye Başkanı Yalçın Akyol bir Yaşar Kemal Parkı yaptı. Yaşar Kemal’in siyasetini öne süren Belediye başkanları bu parka elini dahi sürmedi. Pislik içinde o park öyle bırakıldı. Hatta bir çoğu da keşke bu park kapansa hesabını yaptı. Yapmayın etmeyin. Siyasi düşünmeyin. Hemşehriniz ne olursa olsun sahip çıkın.

Zeydan Karalar’a teşekkür ediyoruz

Öte yandan Adana Büyük Şehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geçtiğimiz gün 20 kişilik bir ekip göndererek parkı tertemiz yaptırdı. Bu parkı temizlemek Zeydan Karalar’a mı bırakılmalıydı? Osmaniye’de bir sürü Belediye var birisi gelip bu temizliği yaptıra bilirdi. Hele Kadirli’nin CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar bey bu işe neden el atmadı.? Çok mu zordu bir parkı temizlettirmek. Lütfen artık kendinize gelin ve Yaşar Kemal’le kavganızı bitirin.

Yaşar Kemal Parkı’na yurt içi ve yurt dışından çok ziyaretçi geliyor.

Hemite Yaşar Kemal Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Metin Kanmaz, Yaşar Kemal Parkı’na Türkiye’den ve dünyanın her yerinden turist geldiğini ifade ederek, “Park bakımsız ve ihtiyaçlara cevap veremeyecek halde olduğu için çok üzülüyoruz. Gelen ziyaretçilerinde tepkisi ile karşılaşıyoruz. Buradan yola çıkarak, Yaşar Kemal Parkı’nın pırıl pırıl olması ve çeşitli etkinliklerin yapılabilmesi için elimizden geleni yapacağız. Yaşar Kemal Osmaniye’mizin ve köyümüzün gurur kaynağıdır”dedi. 

 

  • Pazar 30 ° / 17.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 32.3 ° / 17.8 ° Güneşli
  • Salı 32.7 ° / 19 ° Güneşli