Bahri Çolpan


Yatırımlara neden karşı çıkıyorsunuz?

Son günlerde kamuoyunu meşgul eden Osmaniye‘ye havalimanı yapılması projesine Osmaniye’de yaşayanlar, neden karşı çıkıyor, ne yapmak istiyorlar,


Merhaba kıymetli okuyucularımız, 

Son günlerde kamuoyunu meşgul eden Osmaniye‘ye havalimanı yapılması projesine Osmaniye’de yaşayanlar, neden karşı çıkıyor, ne yapmak istiyorlar, anlamak mümkün değil. Osmaniye bugüne kadar ne çekti ise, dar düşünceli ve geleceği göremeyen insanlardan çekti. Yatırımların zamanında gelememesi de hep bu yüzden olmadı mı zaten? 

Bir kentin, yolları bozuk, elektrik ve su kesiliyor diye havaalanı istememek akla mantığa uygun değil. 

Yollar yapılır, sular gelir, elektrikler gelir, bunları bahane ederek, havalimanı yapılmamasını istemek asla normal bir talep değildir.

Osmaniye’nin değişmesi, gelişmesi, ekonomik olarak kalkınması ve turizmden payın alması için, havalimanı olmazsa olmazlardan biridir. Osmaniye için biraz büyük düşünmek lazım. Zaten her şeye muhalefet eden insanlar yüzünden Osmaniye‘yi geliştiremedik. Havalimanı Osmaniye şarttır ve de ihtiyacıdır. Böyle önemli bir yatırıma karşı çıkanlara ben sadece gülüp geçiyorum.

Ben sürekli olarak Osmaniye’ye 30 bin kişilik stadyum yapılmasını savundum ve istedim. Herkes bana demediğini bırakmadı. Buldukları bahane ise Osmaniye’nin profesyonel ligde takımının olmamasıydı. Osmaniye’nin profesyonel ligde takımı oldu. Ama stadyumumuz hala amatör maçlara hizmet verecek nitelikte. Oysaki Osmaniye’ye 30 bin  kişilik stadyum yapılmış olsa, bölgemizde stadı bakımda olan ve cezalı olan takımların çoğu burada maç yapardı. Hepimizin bildiği gibi bölgemizde Adana Demirspor, Hatayspor ve Gaziantepspor süper ligdedir. Bakın bu takımlar cezalı maçlarını bizim iyi bir stadımız olmadığı için Mersin’de yapıyor. Yani büyük düşünmek lazım. Osmaniye’de bugüne kadar 50 yıl sonrasını düşünecek yöneticiler olmadığından, hep yatırımlardan mahrum kalmışız ve elimizdeki az olan şeylere yetinmişiz. Lütfen yapmayın. Boş boş muhalefet yaparak Osmaniye’nin geleceği ile oynamayın. Osmaniye’ye havalimanı da şart, 30 bin kişilik stadyumda şart. Siz istediğiniz kadar boş muhalefet yapın. Ancak Osmaniye’ye havalimanı da, 30 bin  kişilik stadyumda yapılacak.

Serdar Demir
7.08.2024 15:27:06
Bahri bey sizin osmaniye için pozif projeler de gayretli ve samimi olduğunuza şahidim.Fakat şehrini seven ve bu şehre en az sizin kada hizmet etmek isteyen 100 lerce evladı var.Projeleri zamanında yerli yerinde ve öncelik ve ihtiyaç sıralamasına göre mantıklı ve makul bir pilanla yapılması gerekir.Insanların eleştirilerini dikkate almanız ve saygı duymanız lazım.Üsttenci bi bakış açısıyla bakmanız ve eleştirilere "Anlam veremiyorum"moddosuyla yaklaşmanıza bende anlam veremedim.

  • Cuma 34.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.8 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazar 35.8 ° / 19.9 ° Güneşli