Bahri Çolpan

Tarih: 17.07.2024 13:53

Yeni Sanal Otel: Sosyal Medya

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okullarımız, 

Artık yerleşik otellerin dışında, bir de sanal otel oluştu. Sosyal medyanın hayatımıza girmesi ile insanlarımızın çoğu hele de işi yoksa, günün neredeyse 24 saatini uyumadan sosyal medyada geçiriyor. Uyusa bile, telefonunda sosyal medyası açık yastığının yanında hazır bekliyor. 

Facebook, Instagram, Twitter’dan sonra hayatımıza bir de TikTok girdi. Türkiye’de hemen herkesin sosyal medya sayfası vardır. Bizler de genelde sosyal medyada olmak zorundayız. Bazen duymadığımız, ulaşamadığımız birçok bilgi sosyal medya sayfalarında yer alabiliyor. Bu mecradan yararlanmak için bizler de sosyal medyadaki yerimizi mecburen aldık. 

TikTok medya sayfasında öyle enteresan şeyler oluyor ki, insan şaşırıyor. TikTok‘ta 18’den 70’e kadar, zayıftan şiş mana kadar, akıllıdan deliye, tespih satandan, elektronik eşya satana kadar ne isterseniz var. 

TikTok sayfamıza giriyor ve bazı bayanlara bakıyorum yayın yapıyor. Aradan 5 saat geçiyor, yine girip bakıyorum, aynı bayanlar hiç aralık vermeden yine yayın yapmaya devam ediyor. Akşam oluyor yine aynı bayanlar sabaha kadar hiç durmadan yayın yapıyor. İzleniyor mu? Vallahi izleniyor. Bu bayan arkadaşlara inanın ben şaşıyorum. Yani bunların hiçbir sorumluluğu yok mu? Yemek yapma işi yok mu? Hiç uykusu gelmiyor mu? Vallahi helal olsun, bu kadar yayın yapmaya can dayanmaz. Özellikle bazı erkek arkadaşlar, yayın yapan bayanlar belki bir yerlerini açar mı diye saatlerce bekliyorlar. Bu arada TikTok’ta hediye de acayip şekilde atılıyor. Güzel bir bayan yayına çıktığı zaman hediye yağmuruna tutuluyor. Bu hediyeler TikTok tarafından anında paraya çevrilerek sayfa sahibine gönderilebiliyor. Sizin anlayacağınız yeni bir sektör oluştu. TikTok sosyal medya sayfasında yayın yapan ve biraz da dekolte giyinen bayanlar çok iyi para kazanabiliyor. Tabii TikTok’ta faydalı yayınları da var. Mesela bilim adamları depremle ilgili yayın yaparak Vatandaşı bilgilendiriyor. Bazı doktor arkadaşlar oradan sorular alarak vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyor. Bazı avukatlar kanunlarla ilgili yine oradan bilgi vererek halkımız bilinçlendiriyor. Yani artık yeni sanal otel sosyal medya sayfaları. Böyle giderse de sosyal medya sayfaları daha da artabilir. Çünkü arz talep uygun olduğu için, yakında yeni sayfalar çıkarsa kimse şaşırmasın.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —