Bahri Çolpan

Tarih: 13.10.2024 15:42

Yeter Artık bu Eziyet!

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okuyucularımız,

Osmaniye’ye yapılan hiçbir hizmete karşı değiliz. Hatta yanındayız. Bu memlekete bir çivi çakanın elini öperiz.

Ancak hizmet yapalım derken, vatandaşa da eziyet etmek kabul edilemez. Bir gazeteye her gün 7-24 içme suyu, yol bozukluğu ve kanalizasyon patlağı ile ilgili şikâyet gelmesi ne kadar kötü bir durumdur. Elimizden geldiği oran muhatap bulamayan vatandaşla, biz ilgilenerek meselelerine çözüm bulmaya çalışıyoruz. Biz de bıktık artık. Vatandaşa seçim meydanlarında bin bir umut vaat eden insanlar, halkın sorunları ile ilgilenmiyor ve vatandaşı çaresiz bırakıyor.

Bir yerde alt yapı çalışması yapılırken içme suyu neden kesilir. Bana çıkıp bunu bir yetkili anlatsın. Bunu biz sorduğumuz zaman “çalışma yapılırken boru kırılırsa su boşa akıyor, ondan dolayı suyu kesiyoruz”diyorlar. Alt yapı çalışmasını yapan şirkette işini adam gibi yapsın boruyu kırmasın. Sen alt yapı yaparken vatandaşa çile çektirmeye ne hakkın var? Siz bu davranışla vatandaşa hizmet yerine eziyet ediyorsunuz. Böyle bir çalışma şekli Osmaniye hariç başka il’de göremezsiniz. Burası tabi özel bir yer. İş yapan firmalarımız özel firma. Vatandaşa istediği gibi eziyeti yapmak serbesttir.

Gelelim yolların durumuna. Osmaniye’de 5 km. yol yapıldı. Ancak 200 km. bozuk yol var. Birde bozuk yerlere mıcır döküyorlar ve o da arabaların lastiklerinin arasına girerek, lastikleri parça parça ediyor. Kış ayı geldi. Yakında yağmurlar başlar. Eğer bozuk yollar tamir edilmezse vay vatandaşın haline. Şimdi tozdan bıkan vatandaş, yarında çamurdan bıkar.

Size eleştiri yapılınca iftira atacağınıza, çıkında görevinizi yapın. Özellikle şu alt yapısı biten yollar için sizden yeni yol istemiyoruz. Bari yama yapında millet biraz rahat etsin. Bu bozuk yolları yama yapmak hiç de zor değil. Ancak bunu yapacak adam bulmak çok zor.

Diğer yandan, Osmaniye’nin birçok yolu trafiğe kapalıdır. Otogara gitmek için insanlar akla-karayı seçiyor. Osmaniye’nin hızlı tren yolunu yapan ve alt yapısını yapan firma o kadar dağınık ve vurdum duymaz davranıyor ki, anlamak mümkün değildir. Bir vilayetin ana yolları 9 ay oldu kapalı olur mu? Tabi daha ne kadar kapalı kalacak bilende yok.

Osmaniye’de çalışan firmalar 8 saat çalışıyor ve memur gibi saat 17.00 oldu mu işi bırakıp gidiyor. Bu nasıl bir çalışma anlayışıdır. Hadi firmaların acelesi yok. Keyfine göre çalışıyor. Bunları denetleyen insanlar, bu firmaları uyarıp daha seri çalışmaları için neden üzerine gitmiyor. Bu hızla giderse Osmaniye’de 2 yıl ne inşaat biter, ne de çektiğimiz rezillik biter. Yazıklar olsun.  


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —