Bahri Çolpan


Zekiye Yılmazer

Yıllar önce tanıdım Zekiye ablamı. Bir tesadüfle tanıştık. Kendisi Ak Parti Osmaniye Kadın Kolları Başkanıydı. Tanışmamızın ardından kardeşliğimiz o kadar gelişti ki, bir akrabadan daha çok yakınlaştığımızı söyleyebilirim.


Merhaba çok kıymetli okurlar,

Yıllar önce tanıdım Zekiye ablamı. Bir tesadüfle tanıştık. Kendisi Ak Parti Osmaniye Kadın Kolları Başkanıydı. Tanışmamızın ardından kardeşliğimiz o kadar gelişti ki, bir akrabadan daha çok yakınlaştığımızı söyleyebilirim. Zekiye ablamı benim gibi bir çoğunuz da tanırsınız. Yazdığım bu satırları hak ettiğini de bilirisiniz.

Ben 40 yıldır gazetecilik yapıyorum. Siyasetçiler az çok tanırım. Zekiye ablam bana göre bir siyasetçiden ziyade, dört dörtlük bir insan ve hayatta çalışmadan yorulmayan bir hanım ağadır.

Biz ona hem atom karınca, hem de hanım ağa diye hitap ederiz. Duruşuyla, çalışkanlığıyla ve insanlara güzel bakışıyla bu unvanı almış durumdadır. Aldığı görevleri her zaman hakkıyla yapan Zekiye Yılmazer, Ak Parti camiasının dışında Osmaniyelilerinde çok sevdiği bir kişidir.

Siyaset dünyasında uzun süreli kalabilmek kolay değil. Mutlaka bir gün bir şeyi eksik yaparsınız ve siyaset sizi harcar gider. Zekiye Yılmazer ablam uzun süredir Ak Parti’nin içinde siyaset yapıyor ve çok önemli görevlerde bulunuyor. Siyaseti doğru-düzgün yaptığı için sürekli makamını koruyor. Osmaniye Ak Parti’de sürekli değişimler yaşanıyor, ancak Zekiye ablam kendiside değişmediği için kimse onu değiştirmeyi düşünmüyor ve çalışıyorlar. Bana göre Osmaniye’de siyaset dünyasına damgasını vurmuş bir kadın olarak tarihe geçecektir.

Zekiye Yılmazer şuanda Ak Parti Osmaniye Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı’dır. Yarın Osmaniye Sevgi Hastanesi’nde 50 fakir çocuğu sünnet ettireceklerini öğrendik. Güzel bir faaliyet Zekiye Yılmazer’i kutluyoruz. Ancak bu iş sünnetle kalmayacakmış. Zekiye ablam bu çocuklara birde öğretmenevinde düğün yapacakmış. Aslında bu işler Zekiye ablamın yaptığı çok basit çalışmalardır. Benim takip ettiğime göre çok çalışmalar yapıyor, bunu da reklam olarak kullanmamak için basına yansıtmıyor. Biz bir yerden istihbarat aldık ve yazdık. Zekiye ablamın eline koluna sağlık.

Zekiye Yılmazer ablam, sosyal çalışmaları çok sever. Osmaniye’yi Tanıtma Derneği’ni ilk kurduğumuzda kurucular arasında yer aldı. Bizimle birlikte Osmaniye’nin tanınması için çok emek etti. Zekiye Yılmazer’i bu dünyaya sadece çalışmaya gelmiş gibi hissediyorum ben. Çünkü kişilik olarak bir saniye bile duran biri değil. Çalışmaları için Zekiye ablama her zaman minnettarım.

 

 

  • Cumartesi 28.2 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Pazar 28.2 ° / 17.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.4 ° / 20.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı