Tarih: 19.09.2021 15:41

TMSF’den Vicdanları Sızlatan Satış

Facebook Twitter Linked-in

 

OSMANİYE - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF) Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan Ofisset Firması’nın tamamını oldukça düşük bir fiyata satması vicdanları sızlatırken, büyük tepki çekti.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun 14 bin 800 lira muhammen bedelle  Eylül ayında gerçekleştirdiği ihaleyle  satışa çıkardığı Ofisset, 15. Bin 600 liraya satıldı. Kapalı zarf usulü ile yapılan ihale ile Ofisseti Baştuğ Holding  Firmasının sahibi Mustafa Baştuğ’da kaldı.

Osmaniye’de büro mobilyaları Üreten Ofisset, ürettiği ürünleri devlet malzeme ofisi de dahil olmak üzere toplam 80 ülkeye ihracat yapıyordu.

Böylesine itibarlı bir firmanın piyasa değerinin ise, 50 milyon  lira olduğu ileri sürülürken, 15 bin 600 lira gibi komik bir rakama verilmesi kentte büyük tepki çekti. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun marka değeri çok yüksek olan bir tesisi böyle bir komik fiyata satması anlaşılabilir gibi bir durum değildir. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu‘ndan bu tesisi nasıl böyle bir cüzi bir rakama sattığı hakkında bilgi bekliyoruz. Ayrıca söz konusu ihaleye kim veya kimler katıldı bu konuda aydınlatıcı bir bilgi verilmesini Kamuoyu adına bekliyoruz. İnsanların bir çok emeği gözyaşı bulunan bu tesis nasıl peşkeş çekilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —