Tarih: 11.06.2020 14:44

VATAN VE MİLLET İÇİN CANINI HİCE SAYAN UZMAN JANDARMALARIN HAKLARI NEDEN VERİLMİYOR?

Facebook Twitter Linked-in

UZMAN JANDARMALAR KİMDİR?

Uzman Jandarmalar; Sadece Jandarma Genel Komutanlığı kadrolarında görevli emekli ve çalışanı ile birlikte 30.000 mevcudu bulunan Jandarma Genel Komutanlığı emrinde görev yapan Subay, Astsubaylar gibi “MUVAZZAF’’ (3) üç RÜTBELİ personelden biri olan Jandarmanın bel kemiği en öndeki yüzü,vatandaşa açılan kapısı, vatandaşın dostu kardeşi dermanı olan, Hırsızların, arsızların, Hainlerin, kalleşlerin, PKK VE FETÖ gibi eli kanlı terör örgütlerinin her zaman karşısında  korkulu rüyası olan kahraman UZMAN JANDARMA dır..

 3466 Sayılı Kanuna tabi Uzman Jandarmalar Jandarma Okullar komutanlığına bağlı Uzman Jandarma okulunun başarı ile bitirenler kıtalarda atanarak görev başı yapmaktayız. Jandarma Astsubaylarla aynı eğitimi aldık, Birebir aynı dersleri gördük, Eğitim seviyemiz aynı, subay ve astsubayda olduğu gibi mecburi hizmet yılı bizlerde de 15 yıldır.

2012 yılında bizlerinde bir anlam veremediğimiz şekilde Uzman Jandarma Okulu birden bire kapatılmış ve kadrolarımız astsubay kadrolarına dönüştürülerek astsubay kadrolarında çalıştırılmaya başlanılmıştır. Astsubay kadrolarında çalışmamıza rağmen bizlere halen çalıştığımız kadronun hakları verilmesi gerekirken çalıştığımız kadrolarımıza göre özlük haklarımızın verilmeyip rütbemize göre özlük haklarımızın verildiğinden dolayı mağduriyetler yaşanmaktadır.

Kurumumuz içinde 3’üncü sınıf personel muamelesi gören, hizmet görev denince en önde tutulup hak hukuk denildiğinde hiç dikkate alınmayan bir statüdeyiz.

       30 yıldır Çözülemeyen Başlıca taleplerimiz;

Uzman Jandarmalar olarak haklı gerekçeler göstererek bir üst statü olan astsubay statüsüne geçmek istiyoruz.

Uzman Jandarma Okulunun fili hizmetten sayılması,

3600 Ek Gösterge,

Uzman Jandarma ve Uzman Erbaş isim benzerliği nedeniyle isim değişikliği ve Rütbe işaretlerinin yeniden düzenlenmesi ve değiştirilmesi,

1.    2012 Yılında Uzman Jandarma Okulu, sizleri Astsubay yapacağız diyerek kapatılmıştır. Uzman Jandarma alımına son verilmiş olup Uzman Jandarma kadroları kapatılarak Astsubay kadrolarına dönüştürülmüş olupatamalarımız Astsubay kadrolarına yapılmıştır. Uzman Jandarmalar Jandarma Astsubay kadrolarına asaleten ataması yapılarak görevlendirilmektedir. Bu atamaların haricinde ikiz-üçüz görevler ile değişik birimlerde de görevlendirilmektedir..

Sorunlarımızın kökten çözüm noktasında, çalışan ve emeklisi ile birlikte yaklaşık 30.000 kişi mevcudu olan Uzman Jandarmaların aynı geçmişte olduğu gibi, temditli ve uzatmalı çavuşların, bir gecede Astsubay yapıldığı gibi, bekçilerin hiçbir durumuna bakılmaksızın bir gecede polis yapıldığı gibi, bir çoğunun okuma yazması dahi olmayan Bir milyon taşeron işçisinin bir çok prosedür şartları olan devlet kadrolarına atana biliniyorsa,  şu an kadroları kapatılan Uzman Jandarmaların Jandarma Genel Komutanlığı elinde hazır yetişmiş görevinin bilincinde bulunan teşkilatımıza çanları pahasına gözünü kırpmadan yıllardır geçesini gündüzüne katarak fedakârca çalışan Uzman Jandarmaların bir üst statü olan Astsubaylığageçmesi ahde vefanın gereği en doğal hakkıdır.

Jandarma Akademi Komutanlığına Sivilden Ön lisans ve Lisans mezunu alınarak üç aylık bir eğitim ve öğretim verilmek sureti ile Astsubay Çavuş olarak yetiştirilerek kıtalar gönderildiği ve kıtalarda sorunlar yaşandığı bilinen bir gerçektir.

J. Gn. K. Lığında görevli görevinin bilinci içerisinde hazır yetişmiş bulunan tüm Uzman Jandarmaların emeklisi ile birlikte bir üst statü olan Astsubay statüsüne geçirilmesi konusunda siz sayın komutanlarımızdan yardımlarınızı ve desteklerinizi talep ediyoruz.

Bizler Astsubaylar gibi Jandarma Okullar Komutanlığı bünyesinde Uzman Jandarma Okulunda bir yıllık eğitim süresi sonucunda Uzman Jandarma olarak mezun olup kıtalara gönderilen muvazzaf personeliz. Ancak Astsubayların bir yıllık askeri okulda geçen süreleri fili hizmetten sayılırken, Uzman Jandarmaların askeri okulda geçen eğitim süreleri fili hizmetten sayılmamaktadır.Uzman Jandarmalar aleyhinde bir eşitsizlik yaşanmaktadır. Bu eşitsizliğin giderilmesi için 5510 sayılı SGK kanununa eklenerek hak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.

2. Gece gündüz demeden vatanı ve milleti için en ücra köşelerde vatanın her köşesinde aziz bayrağı uğruna şehit ve gazi olan, Önlisans, Lisans, Yüksek lisans ve Doktora yapmış (Muvazzaf) Uzman Jandarmalar3600 Ek göstergeye yükseltilmelerini istiyorlar..

3. Bizler için en önemli konulardan bir tanesi Jandarma Genel Komutanlığı emrinde görevli 3466 sayılı kanuna tabi “muvazzaf” Uzman Jandarmaların 3269 sözleşmeli Uzman Erbaş kanuna tabi Jandarma Uzman Erbaşları ile “UZMAN” isim benzerliğinden dolayı sık sık karıştırılmakta ve özlük hakları düzenlenmesinde mağduriyetler yaşanmaktadır.

    Oysaki Uzman Jandarmaların, Uzman Erbaşlarla kanunumuzun, statümüzün ve aldığımız eğitimlerin farklı olmasına rağmen neden Uzman Jandarmalara benzetilmeye çalışıldığını anlamakta güçlük çekmekteyiz.) bu tür sıkıntıların önüne geçilmesini,

3466 sayılı Uzman Jandarma kanunu isminin “JANDARMA YARDIMCI ASTSUBAY” olarak değiştirilmesini talep etmekteyiz Sayın Jandarma Genel Komutanımızın İsim değişikliği konusundaki olumlu görüşlerini biliyor ve gerçekleşeceği günü sabırsızlıkla dualarla bekliyoruz.

Bizler mağduruz hakkımız olanı istiyoruz hakkımızın da verileceğine inanıyoruz. Ayrıca Gerek Özlük haklarımızın düzenlenmesinde TBMM de bulunan ve bizlere söz veren siyasi parti temsilcilerinden, gerekse Kurumumuz nezdinde bize destek olan olacak diyen Kurum yetkililerinden taleplerimizin gerçekleşmesini çoluğumuzla çocuğumuzla dört gözle bekliyoruz.

GEÇİKEN ADALET ADALET DEĞİLDİR.  

EMUJAD YÖNETİM KURULU ADINA

Şeref ÇAYIRTEPE

EMUJAD Gn. Başkanı

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —